Päättynyt KHL-kausi oli upea Jokereille ja eritoten sen pakki Mikko Lehtoselle. Viime kevään maailmanmestari rikkoi joukkueen yhden kauden puolustajien piste-ennätyksen runkosarjassa kasattuaan 60 ottelussa pisteet 17+32=49. Niillä hän oli KHL:n puolustajien pistepörssin ylivoimainen ykkönen ja samalla Lehtonen sijoittui koko sarjan pörssissä kuudenneksi.

– Tämä oli paras kauteni ja olen siitä kiitollinen Jokereille, että olen saanut mahdollisuuden pelata Suomen ykkösorganisaatiossa. Kovasti on tietysti itse tehnyt hommia, jotta on pystynyt olemaan tarpeeksi hyvä. Olen ottanut isoja steppejä kauden aikana ja toivottavasti niitä pystyy ottamaan myös jatkossa, Lehtonen kertoo Jokerien kotisivuilla.

Lehtosta luonnehditaan jutussa Euroopan parhaaksi pakiksi – eikä suotta.

Jokeritkin oli talvella yksi Euroopan parhaista. On sääli, ettei joukkueen otteita päästy seuraamaan loppuun asti. Tulos olisi voinut olla ihan mikä hyvänsä.

– Jotenkin tuntui, että kaikki oli tosi samalla aaltopituudella, oli samanhenkisiä äijiä. Oli hyvä meininki ja läppä lensi. Joukkue vahvistui entisestään, kun tuli yhteisiä kokemuksia.

– Harmi, että päättyi näin. Toivottavasti saadaan vielä uusia mahdollisuuksia, pyörittelee Lehtonen, jonka sopimus päättyy ensi kauteen.

Mikko Lehtosta pidetään Euroopan ykköspakkina. KUVA: Suomen Jääkiekkoliitto.

Miesten ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestari pelasi päättyneellä kaudella 69 KHL- tai maajoukkuepeliä.

– Todennäköisesti hetki puhallellaan ulos ja annetaan kropan huilata. Sit on hyvää aikaa keskittyä siihen, että on ominaisuuksiltaan parempi jään ulkopuolella ja tietenkin jäälläkin.

Valmentaja Mika Saarisen mukaan Lehtosella on poikkeuksellinen halu kehittyä ja olla parempi. Jotain tästä kertoo se, että pakki ei esimerkiksi ole ollut aikoinaan Pohjola-leirillä.

– Into uusiin asioihin, kokeilemiseen. Kun puhutaan sisäisestä motivaatiosta, niin Mikko on sen asian ruumiillistuma. Mikko ei ole valmentajariippuvainen.

– Hän on niitä mustia joutsenia, joita tässä jääkiekossa tulee valmentajista huolimatta huippupelaajiksi.