Jokereiden KHL-avauskaudelta 2014-15 muistettavan ruotsalaistaituri Linus Omarkin ura on mediatietojen mukaan jatkumassa tulevalla kaudella Sveitsissä.

33-vuotias Omark on edustanut viiden kauden ajan Salavat Julajev Ufaa ja venäläisseura hyvästelikin tehokkaan pistelinkonsa tyylikkäästi Instagram-tilillään.

Venäjältä tulee kuitenkin myös kovaa kritiikkiä.

Sovsport -sivuston toimittaja Vitali Slavin ei säästele Omarkia kolumnissaan.

– Mitä hän on koskaan tehnyt seuralle? Ei mitään! Hän on heikko pelaaja, joka ei hoida hommaa kotiin ja filmaa heti kun saa tilaisuuden. Ei ole ihme ettei hän lyönyt koskaan läpi NHL:ssä, Slavin lataa ja jatkaa:

– Me tulemme kyllä toimeen ilman Omarkin halpoja temppuja, joita voidaan pitää puhtaana narsismina.

Omark suhtautuu saamaansa kritiikkiin rauhallisesti.

– Ihmisillä on oikeus ajatella kuten haluavat. Ne jotka tuntevat minut tietävät, että tein kaikkeni seuran eteen. Tämä kaveri ei edes tunne minua, hyökkääjä toteaa Aftonbladetille.

Venäläistoimittajan vuodatus joutuu melko outoon valoon tarkasteltaessa Omarkin tehoja.

KHL:n runkosarjassa hän summasi päättyneellä kaudella 59 ottelussa 54 (12+42) tehopistettä. Pudotuspeleissä hän syttyi vieläkin hurjempiin liekkeihin takoen ennen sarjan keskeytystä kuudessa pelaamassaan jatkopelissä peräti 12 (1+11) tehopinnaa.

Omarkin koko KHL-uran saldo on sekin melkoinen. 401 runkosarjaottelussa on syntynyt 353 (106+247) tehopistettä ja 75 pudotuspelissä peräti 76 (18+58) pinnaa.