NHL-kauden flopit: Pekka Rinne ja 5 muuta romahtanutta tähteä

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

NHL-kausi on sisältänyt tähän asti jälleen kerran upeita nousu- ja menestystarinoita.

Kolikon toisella puolella ovat puolestaan pitkään NHL:n huipulla olleet konkarit, joiden ura lähti tällä kaudella rajuun laskuun. Alla kuusi kallispalkkaista tähteä, jotka floppasivat tällä kaudella pahiten. Suomalaisista mukaan mahtuu vain pari vuotta sitten NHL:n parhaaksi maalivahdiksi valittu Pekka Rinne.

Maalivahdit:

Pekka Rinne, Nashville Predators

Ikä alkaa näkyä väistämättä 37-vuotiaan seuralegendan otteissa. Menetti viimein ykkösmaalivahdin paikkansa Juuse Sarokselle. Kauden keskeytyshetkellä tilillä 36 ottelua torjuntaprosentilla 89,5 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 3,17. Rinteen viisi miljoonaa dollaria kaudessa tuottava sopimus umpeutuu kesällä 2021. Tuolloin päättynee myös kempeläisen upea NHL-ura.

Sergei Bobrovski, Florida Panthers

Jos voidaan Rinteen kautta pitää floppina, vielä pahemmin floppasi isoin odotuksin Floridaan jättimäisen seitsemän vuoden ja 70 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen kanssa saapunut kaksinkertainen Vezina-voittaja Bobrovski.  Torjuntaprosentti 90,6, päästettyjen maalien keskiarvo 3,25. Jäi lopulta jopa farmin farmista ECHL:stä tulleen Chris Driedgerin varjoon.

Puolustajat:

P.K. Subban, New Jersey Devils

Kesän 2013 Norris-voittajan uran syöksykierre sen kuin jatkuu. 68 pelissä vain 18 (7+11) pistettä. 30-vuotias sometähti ei ole koskaan aiemmin urallaan jäänyt alle 30 pinnan runkosarjaan. Yhdeksän miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan puolustajan plusmiinus-sarake näyttää sekin karmeaa pakkaslukemaa -22.

Hyökkääjät:

Phil Kessel, Arizona Coyotes

Kesselin tulo Arizonaan näkyi selvästi seuran kausikorttimyynnissä, mutta kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan vaikutus kaukalossa jättikin sitten selvästi toivomisen varaa. Oli vasta joukkueensa kuudenneksi paras pistemies. 70 peliä, 14+24=38 ja plusmiinuslukema -21 kertoo karua kieltään 32-vuotiaan laiturin kaudesta.

Jeff Skinner, Buffalo Sabres

Hurjat 40 maalia viime kaudella nakutellut mielialapelaaja solmi Sabresin kanssa kahdeksan vuoden ja 72 miljoonan dollarin jatkosopimuksen viime kesänä. Romahti välittömästi tämän jälkeen käsittämättömällä tavalla ollen tällä kaudella joukkueensa seitsemänneksi paras maalintekijä. 59 peliä tehoin 14+9=23, plusmiinus-lukema -22.

Joe Pavelski, Dallas Stars

San Jose Sharksin seuraikoni saapui kesällä Starsiin massiivisella seitsemän miljoonan dollarin vuosipalkalla. 38 maalia tuottanut viime kausi on ollut Teksasissa vain kaukainen muisto: 35-vuotias konkari on iskenyt 67 pelissä palkkaansa nähden surkeat tehot 14+18=31.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS