NHL:n vuoden 2005 varaustilaisuus muistetaan yhä paitsi täysin uskomattomasta maalivahtitarjonnastaan, myös sukupolvensa ihmelapsi Sidney Crosbyn saapumisesta taalajäille.

1987-syntyneiden ikäluokka vilisi Crosbyn takanakin hurjaa talenttia – varsinkin maalivahtirintamalla. Veskari-ilotulitus alkoi jo poikkeuksellisen korkealta 1. kierroksen 5. vuorolta, kun Montreal Canadiens nappasi riveihinsä yhden sukupolvensa parhaista timanteista, Carey Pricen.

Toronto Maple Leafs nappasi Tuukka Raskin 1. kierroksen 21. vuorollaan, vain tehdäkseen myöhemmin yhden historiansa pahimmista virheistä treidaamalla sittemmin kenties suomalaisen maalivahtihistorian ykkösnimeksi nousseen savonlinnalaisen Boston Bruinsiin, jossa tämä on noussut seuralegendan asemaan.

The Hockey News järjesti uusintadraftin kesän 2005 osalta. Alla kiekkoraamatun listaus, mikäli valinnat tehtäisiin nykytietojen valossa. Rask nousisi kyseisellä listalla komeasti sijalle 4. Maalivahdit dominoisivat uutta listaa täydellisesti, sillä myös Los Angeles Kingsin kahteen Stanley Cupiin torjunut Jonathan Quick nousisi uusintadraftissa vitosvaraukseksi ja nykyään Dallas Starsissa pelaava Ben Bishop sijalle 7.

LUE MYÖS: Muistatko vielä? Kimmo Timonen ja kanukkitähti kaupattiin Philadelphiaan – siirron vaikutukset näkyivät pitkään

2005 NHL draft: todellinen varausjärjestys

1. Sidney Crosby, Pittsburgh
2. Bobby Ryan, Anaheim
3. Jack Johnson, Carolina
4. Benoit Pouliot, Minnesota
5. Carey Price, Montreal
6. Gilbert Brule, Columbus
7. Jack Skille, Chicago
8. Devin Setoguchi, San Jose
9. Brian Lee, Ottawa
10. Luc Bourdon, Vancouver

2005 NHL draft: järjestys nykyvalossa

1. Sidney Crosby (1. Pittsburgh)
2. Carey Price (5. Montreal)
3. Anze Kopitar (11. Los Angeles)
4. Tuukka Rask (21. Toronto)
5. Jonathan Quick (72. Los Angeles)
6. Kris Letang (62. Pittsburgh)
7. Ben Bishop (85. St. Louis)
8. T.J. Oshie (24. St. Louis)
9. Paul Stastny (44. Colorado)
10. Patric Hörnqvist (230. Nashville)