Suomalaiasen jääkiekkohistorian suurimpiin maajoukkuelegendoihin lukeutuva Saku Koivu paljasti Kimanttia-podcastissa mielenkiintoisen seikan liittyen kesään 1993, jolloin mies varattiin NHL:ään Montreal Canadiensin toimesta.

Draftin 1. kierroksen 21. pelaajana legendaariseen kanadalaisjoukkueeseen napattu turkulainen ei ollut itse paikalla varaustilaisuudessa. Canadiensin varaus tuli lopulta muutenkin täysin puskista.

– Siihen aikaan oli käytäntö, että jos oltiin varmoja 1. kierroksen varauksia, lähdettiin paikalle. Kauden jälkeen oli selvää, että varaus tulee, mutta tuleeko se 1., 2. vai 3. kierroksella, niin siitä ei oltu varmoja siitä.

– San Jose Sharksista ilmoitettiin sitten, että ottavat 1. kierroksella, jos vain mahdollista, mutta he ottivat sitten Viktor Kozlovin (6. vuorolla). Montrealin kanssa ei oltu käyty mitään keskusteluja – kertaakaan, Koivu paljastaa.

– Montrealin kykyjenetsijä kävi Väisäsen Matin kanssa katsomassa joitakin TPS:n A-nuorten pudotuspelejä, mutta seura ei ollut suorassa yhteydessä kertaakaan, Koivu jatkaa.

Koivu nousi sittemmin Montrealissa legendan asemaan toimien mm. yhdeksän kauden ajan seuran kapteenina.

Kuuntele Koivun haastattelu Kimanttia-podcastissa kokonaisuudessaan täältä.