NHL haastatteli etäyhteyden avulla neljää ruotsalaista kiekkotähteä. Oliver Ekman-Larsson, Victor Hedman, Mika Zibanejad ja Nicklas Bäckström pääsivät vastaamaan muun muassa siihen, kuka on ollut kauden paras ruotsalaispelaaja.

Vastaukseksi olisi voinut arvata Hedmania. Puolustajakolossi on monen kiekkotoimittajan papereissa koko maailman paras puolustaja. Ruotsalaistähtien mielipide oli kuitenkin selkeä. Paras ruotsalainen kiekkoilija on ollut Kaapo Kakon joukkuekaveri Zibanejad.

New York Rangersin maalitykki ehti pelata 57 ottelua ennen kuin NHL-kausi pistettiin jäihin. Hän iski niissä 41 maalia ja 75 tehopistettä.

Zibanejadin kauden kohokohta oli, kun hän iski viisi maalia Washington Capitalsin verkkoon.

– Paras ruotsalainen on Mika. Hän on ollut vaikuttava, ennen kaikkea viiden maalin ottelu Bäckströmin Capitalsia vastaan. Se oli aika sairasta, Tampa Bay Lightningin puolustaja Hedman kommentoi.

– Mika on ollut uskomaton. Vaikka pelaan vastustajajoukkueessa, hänen puolestaan täytyy olla iloinen. Se peli oli uskomaton. Hän on ollut paras, kantanut Rangersia hartioillaan ja johtaa heitä kohti pudotuspelipaikkaa. Se on iso juttu, kun arvioi pelaajaa, Bäckström kommentoi.

– Olen samaa mieltä Nicklasin ja Victorin kanssa. Mika on ollut fantastinen. Monet ruotsalaiset ovat pelanneet hyvän kauden, mutta Mika on ollut paras, Ekman-Larsson totesi.