Nashville Predatorsin pitkäaikainen GM David Poile kommentoi paikalliselle The Tennessean -lehdelle maalivahti Pekka Rinteen tulevaisuutta NHL:ssä.

37-vuotiaan suomalaislegendan tilastot kokivat tällä kaudella rajun pudotuksen. Mies menetti viimein ykköstorjujan viittansa ainakin osittain Juuse Sarokselle.

– Tiedämme, että aika yllättää lopulta meidät kaikki, varsinkin urheilijan elämässä, Poile myöntää.

– Hän (Rinne) on pelannut todella hyvin. Odotusarvoni on, että mikäli pudotuspelejä pelataan tänä vuonna, Pekka on valmis voittamaan meille isoja pelejä. En usko sen (Rinteen uran ykkösenä) olevan vielä ohi, Poile luo uskoa luottomieheensä.

Vuonna 2004 NHL:ään varattu Rinne johtaa Predators-maalivahtien tilastoja pelatuissa otteluissa, voitoissa, pudotuspelivoitoissa sekä nollapeleissä.

Tällä kaudella mies voitti 36 pelistään puolet. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 3,17, torjuntaprosentti 89,5. Poile uskoo Saroksen nappaavan kuitenkin pikaisella aikataululla ykkösvahdin viitan lopullisesti itselleen.

– Kun se tapahtuu, uskon sen olevan vaikeinta Pekalle itselleen. Se on varmasti vaikeaa myös faneillemme. He ovat luottaneet siihen, että hän on muurimme joka ilta tehden ratkaisevan eron meidän eduksemme, koska hän on tehnyt sitä 10-12 vuoden ajan, Poile päättää.

Rinne on pelannut NHL-maalivahdeista kolmanneksi eniten pelejä sen jälkeen, kun mies nappasi Predatorsin ykkösvahdin paikan vuonna 2008. Konkarin sopimus umpeutuu kesällä 2021.