Pelaajauransa päättänyt Tapio Laakso kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että hän haluaisi Liigan olevan jonain päivänä jälleen avoin sarja.

Laakso kertoo, että hän ymmärtää hyvin seurapomojen talousargumentit, mutta on siitäkin huolimatta avoimen sarjan kannalla.

– Olen pelannut kerran Mestiksen seurassa karsintoja Suomi-sarjaan putoamisesta, eikä se tärinä ennen pelejä unohdu. Vastaavasti olen pelannut SM-liigassa kausia, joissa viimeisessä kymmenessä pelissä ei ole ollut mitään panosta ja silti on saanut täyden palkan. Se on puuduttavaa katsojillekin. Sarjan avaaminen toisi liigan kiinnostavuuden kannalta merkittävää lisäarvoa, Laakso kommentoi IS:lle.

Samalla entinen Lukko-kapteeni kertoo, että hän on kuullut monilta joukkuekavereiltaankin vahvoja näkemyksiä merkityksellisten pelien tärkeydestä.

– Moni on sanonut, että sarjanousu tai karsinnan välttäminen on ollut uralla suurempi asia kuin mestaruudet. Se on urheilua suurimmillaan ja siitä kannattajatkin nauttivat. Jos esimerkiksi Hokki tai KeuPa pelaisi vain kaudenkin SM-liigaa, toisi se suurta lisäväriä sarjaan ja huikeita kokemuksia pikkukaupunkeihin, Laakso toteaa.