Viime kaudella totaalisesti flopannut ja pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle jäänyt Pelicans tiedotti kotisivuillaan, että seuran uusi luotsi on Tommi Niemelä (kuvassa oikealla).

Lahden Pelicans

@PelicansFi
Tommi Niemelästä Pelicansin uusi päävalmentaja.

TIEDOTE: pelicans.fi/fi-fi/article/…

#PelicansFi #Liiga

Pelicansin ja Niemelän välinen valmentajasopimus kattaa seuraavat kaksi kautta ja sisältää lisäksi option kausista 2022-24.

– Saamme nykyaikaisen ja kunnianhimoisen valmentajan, joka on käynyt läpi Pelicansin valmentajapolun ja tuntee päijäthämäläisen kiekkoilun toimintaympäristön. Niemelä on meritoitunut nuorten pelaajien kehittäjänä ja kerryttänyt tietotaitoaan niin ulkomailla kuin nuorisomaajoukkueiden mukana, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen maailmanmestariksi keväällä 2018 piiskannut Niemelä palaa Lahteen Euroopan kierrokseltaan.

Hän valmensi Pelicansin A-nuoria kaudella 2014-15, mutta sen jälkeen Niemelä oli nuorisomaajoukkueiden ja NLA-joukkue Lausannen peräsimessä. Sveitsissä hän toimi kakkosluotsina.

– Mahtavat fiilikset paluusta henkiseen kotiin, missä on tullut otettua valmentajana ensimmäiset askeleet. Pelicansilla on aina ollut erityinen paikka omassa lätkäsydämessä, Niemelä kertoi.