Suomalainen NHL-järkäle muisteli uransa rajuinta tappelua: ”Tuli isän kädestä – Niinimaa huusi, että älä nouse!”

© Kuva: Getty Images

Sami Helenius ehti kokea NHL-uransa aikana paljon.

Maailman kovimmassa kiekkosarjassa lähes 200 matsia pelannut puolustajajärkäle nousi sarjassa nopeasti tunnetuksi tappelijaksi.

Helenius avasi tarinoitaan vieraillessaan vuonna 2017 nykyisin suljetun Bar & Bistro Kipinän asiantuntijavieraana Leijona-illassa. Samalla kiekkokonkari kertoi yhdestä uran kovimmista tappelusta, kun vastaan asettui Georges Laraque.

– Sieltä tuli niin isän kädestä. Ensimmäinen lyönti tuli nenään ja sitten oli Sami karusellissa. Yksi lyönti tuli ohimoon ja kaikki meni pimeäksi. Seuraavaksi havahduin, kun Niinimaan Janne huutaa vierestä: ”Hele älä nouse, älä nouse!”. Noh, olihan se pakko nousta, Helenius naureskeli jälkeenpäin.

Kyseinen tappeelu teki suuren vaikutuksen seurakavereihin sekä NHL-mediaan. Seuraavan päivän treeneissä suomalainen pääsi mediarumban keskelle, kun joukkueen tähdet olivat kehuneet suomalaista maasta taivaisiin.

– Kummasti niska vertyi ja tuli hyvä fiilis, Helenius muisteli.

Mikäli haluat kuunnella Heleniuksen värikkään tarinan kokonaisuudessaan, voit tehdä sen alta:

LUE MYÖS: Leijonat-konkari muisteli NHL-supertähden Suomen visiittiä: ”Lennolta suoraan peliin ja tehot 1+5”

Leijonakonkari muisteli Jokerit-legendan uskomatonta uraa: ”Veti röökiä ja vodkaa”

Haastattelu on julkaistu ensimmäisen kerran toukokuussa 2017.