Ruotsin kenties kaikkien aikojen paras maalivahti Henrik Lundqvist on pelannut koko uransa New York Rangersissä. Hän on tuona aikana ollut NHL:n kärkimaalivahteja, mutta viime vuosina ikä on näkynyt hänen otteissaan.

Maalivahtihierarkiassa Lundqvist on tipahtanut kolmoseksi. Entinen joukkuekaveri Mats Zuccarello lataa suorat sanat seuran toiminnasta norjalaisen VG:n haastattelussa.

– Jos Lundqvist olisi onnistunut voittamaan Stanley Cupin vuonna 2014, kun olimme finaaleissa, hänestä olisi tullut suurin legenda Rangers-historiassa. Tarkoitan sitä. Nyt näemme, että kun seuralle on ystävällinen ja ottaa vähemmän palkkaa seurauskollisuuden takia, se on hölynpölyä, Zuccarello lataa.

– Tämä on epäkunnioittavaa. Hän on vanhenemassa, ja heillä on toinen hyvä maalivahti, mutta sitten he voisivat antaa hänen pelata, kun Shesterkin ei pelaa.

Peluutuksella Lundqvistia yritetään savustaa ulos seurasta. Zuccarello oli niin ikään pelannut koko uransa Rangersissä, ennen kuin hänet kaupattiin kaudella 2018-19.

– On karmaisevaa, että häntä kohdellaan näin. Uskoiko kukaan, että näin tulisi käymään Henrik Lundqvistille? Ei kukaan, Zuccarello sanoo.

– En uskonut, että minullekään käy näin. Ajattelin, että päätän urani Rangers-paidassa. Henke ajatteli niin myös. Kaikki olisi hyvin ja hienosti, mutta sitten seurajohto päättää, ettet ole paskankaan arvoinen.