Ilari Melart naureskelee omille maalimäärilleen Ruotsissa: ”Kukaan ei olisi edes keksinyt sanoa”

© Kuva: Juha Tamminen

Leijonista tuttu puolustaja Ilari Melart pelasi uransa parhaan kauden Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä Växjö Lakersin riveissä. Peruspakkina tunnettu suomalainen iski 44 ottelussa tehot 12+9=21. Hän voitti koko joukkueensa maalipörssin.

Hyvin alkanut kausi ei kuitenkaan ollut yllätys puolustajalle itselleen.

– En ollut itseasiassa yllättynyt. Kun polvileikkaukseni viime kesänä meni hyvin ja pystyin harjoittelemaan ja pelaamaan ilman kipuja, tiesin, että kaudestani tulee hyvä, Melart kommentoi ruotsalaisseuran verkkosivuilla.

Melartilta kysyttiin myös, mitä hän olisi vastannut vuosi sitten, jos hänelle olisi kerrottu hänen voittavan Växjön maalipörssin.

– Minun ei tarvitse miettiä sitä, sillä kukaan ei olisi edes keksinyt sanoa sitä vuosi sitten, Melart nauraa.

Melartilta kysyttiin myös elämästä Suomessa koronakriisin aikaan.

– Meillä on hieman tiukemmat säännöt kuin Ruotsissa, mitä tulee esimerkiksi sosiaaliseen kanssakäymiseen. Esimerkiksi  ravintolat, koulut ja kuntosalit ovat suljettu. Muuten on ollut rauhallista ja terveydenhuolto on suoriutunut hyvin, eikä Suomessa ole ollut paljoa kuolemantapauksia.