Tässä ovat kolme kiinnostunutta NHL-joukkuetta – mikä porukka nappaa Mikko Lehtosen?

© Kuva: Mikko Taipale

NHL:ssä viime vuosikymmenellä kaksi Stanley Cup -mestaruutta voittanut Los Angeles Kings, sille finaaleissa kesällä 2012 taipunut New Jersey Devils sekä perinteinen Montreal Canadiens ovat Mikko Lehtosen perässä, kirjoittaa kanadalaismedia Sportsnet.

Devils on ollut puolustajan perässä jo aiemmin, Kings ja Habs ovat spekulaatioissa tuoreimpia vaihtoehtoja.

Jokerit viesti äskettäin, että Lehtonen siirtyy taalaliigaan. Maailmanmestarin joukkue ei kuitenkaan vielä ole selvinnyt.

Viime keväänä Leijonissa MM-kultaa juhlinut ja urallaan aiemmin SHL:n mestaruuden ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut tehopakki latoi Jokerien takalinjoilla 60 ottelussa tehot 17+32=49 (+26). Kuudessa pudotuspeliottelussa hän summasi pisteet 1+3=4 (+1).

Puolustaja voitti KHL:ssä pakkien pistepörssin.

– Tykkään ampua paljon ja minulla on hyvä laukaus. Tykkään käyttää sitä paljon, varmaan se on osasyy, Lehtonen perusteli maagista virettään viime syksynä.

– Mutta uskon, että kyse on kokonaisvaltaisesta pelaamisesta. Olen pystynyt pelaamaan omilla vahvuuksilla, eli ollut aktiivinen hyökkäyspäässä ja ylivoimalla olen ollut tehokas. Mutta laukauksen kautta yritä tuoda ylivoimaan, Lehtonen muotoili.

Ja se laukaus näyttää lähtevän joka asennosta suhteellisen helpon näköisesti.

– No joo, on sitä hinkattu ja treenattu paljon. Viivassa pitää pystyä ampumaan nopeasti, ei siellä ole aikaa, vaikka se saattaa joskus näyttää siltä, että aikaa olisi hirveästi. Kaverit ovat nykypäivänä hyviä blokkaamaan. Se laukaus pitää saada perille saakka, se on avainasia.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.