Liigaan palaava Ville Koistinen muistelee aikaansa Pohjois-Amerikassa: ”NHL-ura loppui yhtä nopeasti kuin alkoikin”

© Kuva: Getty Images

Konkaripuolustaja Ville Koistinen on yksi tulevan Liiga-kauden nimekkäimmistä paluumuuttajista.

37-vuotiaan entisen leijonapakin uralle mahtuu paljon: kiekollisesti etevä Koistinen on luutinut niin Suomen, Ruotsin, Venäjän, Tshekin, Saksan kuin Sveitsinkin pääsarjoissa, NHL:ää unohtamatta. Koistisen NHL-ura jäi lopulta 103 otteluun vuosien 2007-2010 välillä.

– Olisi niitä (NHL-pelejä) voinut enemmänkin tulla, mutta jossittelu on turhaa. Olen iloinen, että olen nähnyt sen. Jossain vaiheessa yksi kaverikin kysyi, että mikä tässä hommassa oikein mätti. 103 peliä ja 32 pistettä, niin lukematkin ovat hyvät. Ne hommat eivät vaan jatkuneet, Koistinen muistelee Suplan Liiga-podcastin vieraana.

–  Olin hieman väliinputoaja. Koko ajan oli kiikun kaakun, että olenko pelaavassa kokoonpanossa. Se vähän stressasi ja oli epävarma olo. Kaikin puolin se oli hieno kokemus, mutta Sveitsin nostan urani parhaaksi ajaksi, Koistinen kertaa pitkän uransa vaiheita.

HPK:ssa tulevalla kaudella pelaavan Koistisen haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplasta.