Mediajätti: Winnipeg Jets laittamassa pakistonsa uusiksi – miten käy suomalaiskaksikon?

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jets harkitsee pakistonsa uusimista isolla kädellä ennen ensi kautta, arvioi The Athleticin kiekkotoimittaja Murat Ates.

Toimittajan mukaan Jetsin GM Kevin Cheveldayoff olisi päästämässä vapaille markkinoille peräti kolme viimeistä sopimusvuottaan pelaavaa puolustajaansa, Dmitri Kulikovin, Nathan Beaulieun sekä Luca Sbisan.

Jetsin uskotaan yleisesti tavoittelevan UFA-markkinoilta ainakin yhtä kärkipään puolustajanimeä. Aret uskoo, että ainakin St. Louis Bluesin kapteeni Alex Pietrangelo, Brenden Dillon sekä Manitobasta kotoisin oleva kaksikko Travis Hamonic ja Joel Edmunson olisivat Jetsin kiikarissa. Myös Tyson Barrieta ja jopa Torey Krugia ollaan oltu mediahuhuissa viemässä ensi kaudeksi Jetsin takalinjoille.

Suomalaisittain tilanteesta tekee entistä mielenkiintoisemman se, että seurajohdon kesähankinnoilla tulee olemaan iso rooli myös suomalaiskaksikon Sami Niku-Ville Heinola ensi kauden pelipaikkojen suhteen. Kaksikosta Nikun sopimus umpeutuu lisäksi tähän kauteen, ja miehestä on tulossa kesällä rajoitettu vapaa agentti (RFA).