MM-KISAVISA: Kultaleijonien yllätyssankari kulki juhlissa omia reittejään ja reagoi hulluun kysymykseen jäätävästi: ”Ajattelin, että juhlitaan nyt oikein kunnolla!”

Vastaukset edellisen sivun kysymyksiin.

1: Kivirannalla ei siis ollut mikään kiire pois Kaisaniemen kansanjuhlasta.

– Ajattelin, että juhlitaan nyt kansan kanssa oikein kunnolla. Kun virallinen ohjelma oli ohi, lähdin yleisön joukkoon moikkaamaan veljeäni ja paria kaveria. Yhtäkkiä hoksasin, että pitäisi varmaan lähteä, mutta missään ei näkynyt yhtään pelaajaa eikä bussiakaan. Siinä oli yksi poliisiauto lähdössä. Kysyin, pääsisinkö kyytiin. Mitalia näyttämällä sain poliisikyydin Teatterille, Kiviranta kertoo kirjassa Kultaleijonien Tarina 2019.

2: Kiviranta vietti juhlien jälkeisen yön kotonaan Tuusulassa. Seuraavana aamupäivänä, matkalla joukkueen saunapäivään, hän poikkesi läheisessä Bar Finnegan’sissa. Ravintolassa oli kisojen aikana pidetty kisastudioita.

– Minulla oli siellä istuessani pelipaita sylissä ja mitali taskussa. Tunsin baarin pitäjän, ja meille tuli puhetta MM-finaalista. Hän kysyi, missä katsoin finaalin, että olinko ihan paikan päällä vai jossain omassa kisastudiossa, kun minua ei ollu näkynyt täällä. Näytin mitalin ja annoin pelipaitani hänelle ja sanoin, että juu, ihan paikan päällä olin. Mies oli ihan nolona ja pyyteli anteeksi. Sanoin, että ei haittaa, ei tässä ole kukaan muukaan minua tunnistanut. Se kuvasti meidän joukkuettamme ja varsinkin omaa tilannettani, Kiviranta kertoo.

3: Toisen juhlapäivän iltana Leijonat oli siirtyi Saunasaaresta Helsingin keskustaan ravintola Hookiin, jossa joukkue katsoi MM-finaalin uusintana. Sieltä se idea sitten lähti.

Getty Images

– Muistaakseni ”Pessi” (Harri Pesonen, kuvassa yllä) sen ensin heitti Hookissa, että pitäisikö vähän repäistä ja mennä helikopterilla Tampereelle. Mietittiin, että tuskin näitä tilaisuuksia kovin usein tulee, ja nyt pitää elää ja nauttia. Pessi selvitteli asiaa ja hoiti kopterikyydin. Päivän mittaan jätkät soittelivat, että missä te oikein olette. Sanoin vain, että älkää hätäilkö, kyllä me tullaan. Täräytimme sitten kahdestaan kopterilla Tampereelle, Kiviranta kertoo.

Mitä erikoista liittyy Kivirannan ensimmäiseen liigapeliin, mitä hän mietti kuultuaan päässeensä MM-kisajoukkueeseen, milloin hän tajusi olevansa maailmanmestari, mitä ajatuksia viime kesän NHL-sopimus hänessä herätti ja paljon muita yksityiskohtia Leijonien kultajuhliin selviää kirjasta Kultaleijonien Tarina 2019.

Kirjan hinta postikuluineen on vain 20 euroa. Voit tilata 328-sivuisen kirjan tästä linkistä. Lisää tuote ostoskoriin ja kirjoita tilausvaiheessa kampanjakoodi-kenttään sana ”kultaleijonat”, niin hinta putoaa 20 euroon.

Leijonat.com järjestää MM-kisavisan viime kevään kisoihin liittyen joka päivä toukokuun 24. päivään asti. Tuona päivänä piti pelata tämän kevään MM-finaali.