NHL-seurapomo vihjaa: nuorten MM-kultapuolustaja siirtymässä Liigasta Pohjois-Amerikkaan

© Kuva: Getty Images

Ilveksen puolustuksessa päättyneellä Liiga-kaudella luutinut Oskari Laaksonen saattaa hyvinkin olla seuraava suomalaisnimi 20-vuotiaan lupauksen NHL:ään varanneen Buffalo Sabresin riveissä.

Tällä kaudella Ilveksen paidassa 46 peliä tehoin 2+1=12 pelannut Laaksonen on Sabresin 3. kierroksen varaus vuodelta 2017. Nuorukaisen palkintokaapista löytyy myös alle 20-vuotiaiden MM-kulta. Sabresin apulais-GM Steve Greeley on tyytyväinen nuoren lupauksensa kehitykseen Ilveksessä.

– Uskoakseni Oskarin fokus tällä kaudella oli oman pään pelaamisen kehittämisessä, mikä on tärkeää kaikille nuorille puolustajille, ja varsinkin niille, joiden vahvuudet ovat hyökkäyspäässä, Greeley kertoo NHL.comin haastattelussa.

– Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, miten Ilves työskenteli Oskarin kehittämiseksi. Olemme todella innoissamme hänestä, koska tässä pelaajassa on niin paljon lahjakkuutta.

Sabresin toisena apulais-GM:nä sekä farmijoukkue Rochester Americansin GM:nä työskentelevä Randy Sexton paljasti NHL:n videopuhelussa, että Laaksonen saatetaan nähdä Pohjois-Amerikassa jo ensi kaudella. Laaksonen itse odottaa lähtöä rapakon taakse luonnollisesti innolla.

– Odotan sitä paljon. Jos se ei tapahdu ensi kaudella, niin mielestäni se (siirto) on edessä viimeistään vuotta myöhemmin, Laaksonen ennakoi NHL.comille.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.