Nyt on karua! Suomalaisen NHL-kärkivarauksen tilasto ihmetyttää – vastaavaa ei olla nähty 50 vuoteen

© Kuva: Leijonat.fi

Kesän 2016 NHL-varaustilaisuuden viidentenä pelaajana Vancouver Canucksiin kiinnitetetystä Olli Juolevista odotettiin vielä pari vuotta sitten yhtä tulevaisuuden tähtipuolustajaa taalajäille.

Menestyksekkäällä junioriurallaan Nuorten Leijonien paidassa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa voittaneen Juolevin urakehitys on NHL-varauksen jälkeen ollut kuitenkin kaikkea muuta kuin odotetunlainen. Pahojen loukkaantumisten riivaama 21-vuotias entinen Kanadan junnuliigamestari on pelannut varauksensa jälkeen ensin yhden kauden Kanadan junnuliiga OHL:ssä, sitten vuoden TPS:n Liiga-joukkueessa.

Tällä kaudella nuorukainen pelasi toista kauttaan Canucksin AHL-seura Utica Cometsin paidassa, eikä ensimmäisestä NHL-komennuksesta näytä olevan vielä tietoakaan.

Olkoonkin, että kyseessä on varsinkin puolustajaksi edelleen nuori pelaaja, alkavat puheet varsinkin Juolevin noususta NHL:n eliittipuolustajien joukkoon kuulostaa varsin kaukaisilta. Varsinkin yksi tilasto puhuu karua kieltään asian puolesta: Juolevi on nimittäin ensimmäinen top 5 -varaus 48 vuoteen, joka ei ole saanut vielä vyölleen ainuttakaan NHL-ottelua. Laskuista on jätetty pois viime vuoden varaustilaisuuden kärkivuoroilla varatut pelaajat.

Entisen junnutähden tämän kauden AHL-saldo näyttää 25 pelin jälkeen tehoja 1+12 sekä plusmiinus-lukemaa -9. Saako suomalaislupaus tällä kaudella vihdoin tililleen myös ensimmäisen ottelunsa tarunhohtoisessa NHL:ssä, jää nähtäväksi.

Artikkeli julkaistu ensimmäisen kerran tammikuussa 2020.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.