Venäjän leirissä oltiin vajaa vuosi sitten todella pettyneitä, kun Leijonat nappasi niukan ja yllättävän 1-0-välierävoiton.

Tiukassa kamppailussa Suomen ainokaisesta vastasi kapteenina toiminut Marko Anttila, joka upotti Venäjän tähtisikermän päätöserän osumallaan.

Ottelun jälkeen puolustaja Mihail Sergatsjov ei säästellyt sanojaan.

– Ei onnistuttu tekemään maalia. Päästettiin sellainen paskamaali. Mikä se edes oli? Kunnon tuuria – siinä oli irtokiekko. Meidän täytyy kuitenkin antaa heille kunniaa, he puolustivat hyvin, Tampa Bay Lightningia edustava Sergatsjov tilitti Championatille.

Sergatsjov ei suostunut edes myöntämään Suomea paremmaksi joukkueeksi.

– Oliko tämä epäonnistuminen? En tiedä. Kysykää valmentajalta. Paineemme lähtivät jo jenkkejä vastaan. Tulimme tänään valmiina, itsevarmoina taitoihimme. Me missasimme muutaman maalipaikan, he saivat vain pari paikkaa. He eivät oikeastaan tehneet mitään. He vain puolustivat hyvin. Sitä he vain osaavat, venäläispakki sanoi.

Haastattelu on julkaistu ensimmäisen kerran toukokuussa 2019.