NHL:n säälipleijarijärjestelmä hyväksyttiin – vain kaksi joukkuetta vastusti: ”Ei ole reilua”

© Kuva: Getty Images

NHL:n kulisseissa on viikon ajan viilattu kuntoon pudotuspelisysteemiä. Paperilla on ollut 24 joukkueen pudotuspelijärjestelmä, jossa neljä parasta kummastakin konferenssista pääsee automaattisesti ensimmäiselle kierrokselle, mutta muiden joukkueiden kesken järjestetään pudotuspelikarsinta.

Nyt pelaajajärjestö NHLPA:n jäsenet ovat äänestäneet hyväksyvänsä ehdotuksen. Äänet jakautuivat 29-2, joten pudotuspelijärjestelmä sai taakseen vahvan kannatuksen.

NHL-toimittaja Nick Kypreos paljastaa, että joukkueista kaksi vastusti ehdotettua järjestelmää. Näin tekivät Carolina Hurricanes ja Tampa Bay Lightning.

Tampa Bayn edustaja Alex Killorn paljasti myöhemmin The Athleticin haastattelussa, miksi hänen joukkueensa päätyi vastustamaan poikkeussysteemiä.

– Esittelin formaatin joukkueelleni, ja heidän mielestään ei ole reilua, että joukkueet, jotka eivät todennäköisesti olisi päässeet pudotuspeleihin, saavat mahdollisuuden päästä pudotuspeleihin paras viidestä -sarjassa, Killorn kertoo.

– Joukkueeni mielestä oli myös epäreilua, että automaattisesti ensimmäiselle kierrokselle pääsevät eivät ole yhtä valmiina pudotuspelisarjaa varten kuin ne joukkueet, jotka ovat jo pelanneet yhden sarjan päästäkseen pudotuspeleihin.