Teemu Selänteeltä kysyttiin paluusta jääkiekon pariin – näin suomalaislegenda kommentoi: ”Hommat pitää tehdä täysillä tai sitten ei ollenkaan”

© Kuva: Ilari Isotalo

NHL:n suomenkielisille verkkosivuille jututettiin heinäkuun 3. päivänä 50 vuotta täyttävää Teemu SelännettäKuusi vuotta sitten kiekkouransa lopettanut yksi kaikkien aikojen kovimmista pelaajista ei ole palaamassa jääkiekon pariin töihin.

– Kuulen tuosta paljon. Nykyisin Anaheim Ducksia valmentava Dallas Eakins (entinen joukkuetoveri Winnipeg Jetsistä) asuu kotini lähellä, ja näen häntä usein. Hän haluaisi minut mukaan. Olen odottanut sitä, että tuntisin paloa palata lajin pariin, sillä en halua tehdä sitä puoliteholla, Selänne kertoi ensiksi.

Suomalainen muistutti isosta sitoutumisesta. Tähän asti Selänne on kuulemma ollut melko itsekäs ajankäyttönsä suhteen. Hän ajatteli, että parin vuoden tauko kiekosta golfia ja tennistä pelatessa riittäisi, jonka jälkeen Selänne pohtisi asiaa uusiksi.

– Ei sitä paloa ole vielä tullut. Niin kauan kuin asiat ovat tällä mallilla, en usko tekeväni paljonkaan lajin parissa. Minulle on kyllä sanottu usein, että saisin päättää työmääräni itse sekä tulla ja mennä miten tahtoisin.

– Luulen, että Eakins haluaisi houkutella minut mukaan, mutta mielestäni hommat pitää tehdä täysillä tai sitten ei ollenkaan. Tiedän, että nauttisin siitä ja se olisi hauskaa, mutta olen nauttinut myös urani jälkeisestä ajasta. En oikein tiedä, voisinko tehdä kompromissia.

Selänne painotti sitä, että tämän perhe on iloinen siitä, että hän on kotona.

– Heidän kanssa riittää kaikenlaista tekemistä. Valmentamisessa on kyse valtavasta sitoutumisesta, ja valmentajat viettävät nykyään aikaa hallilla enemmän kuin koskaan ennen. En ole valmis siihen.

Golfissa Stanley Cup -voittaja on sen sijaan saamassa juonesta kiinni, vaikka se on jäänyt viime aikoina vähemmälle.

– Tennis sujuu tosi hyvin. Olen pelannut lähes joka päivä 12-vuotiaan Veera-tyttäreni kanssa, ja hänestä on tulossa aika hyvä pelaaja. Harjoittelemme joka päivä.

– Hän ei vielä päihitä minua, mutta pääsee lähemmäs koko ajan. Hän lyö jo palloa yhtä hyvin kuin minä. Hän tekee erilaisia virheitä kuin minä, ja minä liikun sekä syötän hieman paremmin, mutta hänellä on jo parempia lyöntejä kuin minulla. Mutta vielä minä voitan hänet.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.