NHL-asiantuntija arvioi kesän varausluokan suomalaiset kärkinimet: ”Hänen tähtensä on hiipunut vuoden takaisesta”

© Kuva: Leijonat.fi

NHL:n varaustilaisuus lähenee vääjäämättä, joskaan tämän vuoden draftia ei nähdä perinteiseen tapaan suomalaisittain totutusti juhannusviikonloppuna.

The Athleticin prospekteihin erikoistunut toimittaja Chris Pronman arvosteli tuoreesssa artikkelissaan yksityiskohtaisesti 122 ennakolta kärkinimiksi arvioimaansa pelaajaa. Suomalaisia listalle mahtui 11 kappaletta.

Katso Pronmanin kommentit suomalaisista kärkinimistä alta.

16. Anton Lundell, HIFK

Lundellin pelaaminen näyttää tylsältä. Keskinkertainen nopeus. Väläyttelee aika ajoin luovuudellaan. Hyvä kamppailija, vahva kiekossa ja luotettava puolustussuuntaan. Pystyy pelaamaan sekä yli- että alivoimaa. Taidot eivät tule Liigassa esille samalla tavalla, mitä ne tulisivat vaikkapa Kanadan junnuliigoissa.

35. Roni Hirvonen, h, Ässät

Sai ylivoimavastuuta miesten peleissä. Oli yksi U18-maajoukkueen parhaista. Taitava pelin avaamisessa. Välillä ongelmissa puolustajien ohittamisessa.

36. Topi Niemelä, p, Kärpät

Ei ole säkenöivä pelaaja, mutta silti hyvä pelin eteenpäin viemisessä. Riittävästi taitoa pelin avaamiseen. Riittävätkö rahkeet jossain vaiheessa ylivoimapelin pyörittäjäksi NHL-tasolla, on vielä epäselvää. Koostaan huolimatta (182cm) pärjää puolustuspäässä hyvän luistelunsa sekä pelinlukutaitonsa ansiosta.

42. Kasper Simontaival, h, Tappara

Hyökkääjän tähti on hiipunut hieman siitä, mitä se oli vuosi sitten. Tuolloin näytti vielä siltä, että kyseessä olisi todellinen huipputalentti ikäluokassaan. Yhä laadukas pelaajalupaus, jonka hyökkäyspään taidot ovat jännittävät. Todella nopea kiekonkäsittelijä, pystyy voittamaan puolustajat 1 vs 1 -tilanteissa taidollaan. Laukaus vakuuttaa syöttökykyä enemmän.

Muut suomalaiset listalla:

61. Joel Blomqvist, mv, Kärpät
71. Roby Järventie, h, Ilves
72. Joni Jurmo, p, Jokerit
110. Joonas Oden, h, KooKoo
113. Eemil Viro, p, TPS
116. Veeti Miettinen, h, K-Espoo
122. Lassi Lehtinen, mv, Lukko


PÄIVÄN VIHJE: SPARTAK MOSKOVA – JOKERIT

Kääntyykö Jokereiden kurssi Spartak Moskovan vieraana?