The Athletic: Olli Määttää huhutaan toisen suomalaistähden korvaajaksi NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguinsistä Chicago Blackhawksiin viime kesänä kaupattu puolustaja Olli Määttä olisi potentiaalinen ensi kauden vahvistus puolustuksensa runkomiehiä pois kaupanneelle New Jersey Devilsille, uskoo The Athleticin NHL-toimittaja Corey Masisak.

Määttä pelasi Blackhawksin takalinjoilla tämän kauden runkosarjassa 65 ottelua tehoin 4+13=17. 25-vuotiaan kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan nykyinen, reilun neljän miljoonan dollarin vuositulot takaava sopimus umpeutuu kesällä 2022.

Masisak uskoo Devilsin etsivän parhaillaan laadukkaita, top 4 -tason korvaajia Sami Vataselle ja Andy Greenelle, jotka seura kauppasi toisaalle NHL:n siirtotakarajalla. Toimittaja nostaa Määtän lisäksi yhdeksi vaihtoehdoksi kokeneen Arizona Coyotes -puolustaja Niklas Hjalmarssonin.

Myös viimeistä sopimuskauttaan pelaava Tampa Bay Lightningin nuori tähtipakki Mikhail Sergatsjov sekä St. Louis Bluesin Vince Dunn olisivat varmasti kiinnostavia kaappauksia tällä kaudella pahasti flopanneen Devils-nipun takalinjoille.

Jälkimmäisen kaksikon naaraaminen New Yorkin takapihalle vaatisi Devilsiltä kuitenkin järeämpiä aseita, sillä kaksikosta kumpikin on kauden jälkeen päätymässä rajoitetuksi vapaaksi agentiksi (RFA). Kaksikosta varsinkin 21-vuotiaan Sergatsjovin markkina-arvo on kaiken lisäksi huomattavasti Määttää sekä konkaripuolustaja Hjalmarssonia korkeampi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.