Tiesitkö? Sami Vatanen voi tehdä NHL:n poikkeustilanteessa ennennäkemätöntä historiaa

© Kuva: Getty Images

NHL:n poikkeukselliset jatkosuunnitelmat ovat aiheuttaneet paljon hämmennystä kiekkopiireissä.

NHL suunnittelee etenevänsä runkosarjan lopun pelaamisen sijaan suoraan jatkopeleihin 24 joukkueen voimin.

Kummankin konferenssin neljä parasta joukkuetta etenevät suoraan 16 parhaan joukkoon, kun taas sijoilla 5-12 olevat joukkueet pelaavat vastakkain paikasta varsinaisiin pudotuspeleihin.

Jatkopeleissä kerrotaan olevan mielenkiintoinen yksityiskohta: niiden tilastot eivät jää ollenkaan NHL:n tilastokirjoihin.

NHL-toimittaja Dimitri Filipovic huomasi, että Carolina Hurricanesiin NHL:n siirtorajalla kaupattu puolustaja Sami Vatanen voi joutua hyvinkin outoon tilanteeseen uusien muutosten takia.

– Olen aina mukana, kun puhutaan oudoimmista skenaariosta jääkiekossa. Jos Sami Vatanen tekee debyyttinsä Hurricanesissa, ja seura häviää jatkopelien ensimmäisellä kierroksella New York Rangersille, niin NHL:ään ei jää mitään virallisia merkkejä siitä, että sopimuksensa tähän kauteen päättävä Vatanen olisi koskaan pelannut Hurricanesin riveissä, Filipovic kertasi.

Vatanen pelasi tällä kaudella vNew Jersey Devilsin riveissä 47 ottelua tehopistein 5+18=23. 28-vuotias jyväskyläläinen loukkaantui vaihtokaupan tienoilla, joten tämän takia hän ei koskaan debytoinut Hurricanesin riveissä.