Nuoria pelaajalupauksia verrataan usein jo kaikkien tuntemiin kiekkomaailman tähtiin. Suomalaislupauksesta voitaisiin esimerkiksi sanoa, että hänellä on Jussi Jokisen kädet kädet, Patrik Laineen laukaus ja Saku Koivun työmoraali.

Winnipeg Jetsiä The Athleticin toimittaja Murat Ates kävi samalla mallilla läpi kaikki seuran pelaajalupaukset. Hän etsi jokaiselle nuorukaiselle tutun NHL-verrokin.

Ville Heinola = Miro Heiskanen ja Dan Boyle

Ville Heinolan pelinäkemys, syöttötaidot ja kyky hidastaa peliä korkealla peliälyllään tekevät hänestä jännittävän lupauksen. Jos hän osaisi liikkua kuin Miro Heiskanen, rohkeampi voisi ennustaa hänelle samanlaista 33 tehopisteen tulokaskautta ensi kaudelle, Ates kirjoittaa.

Heinola on kuitenkin pienikokoisempi ja hitaampi. Tässä hän juuri muistuttaa komean uran pelannutta Dan Boylea.

– Boylen koko maksoi joissain maalinedustaväännöissä, mutta hänen älykkyytensä auttoi häntä pitämään oman pään puhtaana ja antamaan sulavia avaussyöttöjä.

Kristian Vesalainen = Joel Armia

Kristian Vesalainen on yhä isokokoinen, vahva ja nopea hyökkääjä, jolla on hyvä laukaus. Hän yhä opettelee tuon paketin kasaamista. Tavallaan hän muistuttaa minua Joel Armiasta, Ates kirjoittaa.

Kumpikin suomalaisista varattiin ykköskierroksella. Heistä odotettiin pistemiehiä NHL-tasolle, mutta kummankin kehitys lähti yskähdellen liikkeelle. Lopulta Armiasta kasvoi eliittitason kolmosketjulainen.

Henri Nikkanen = Nik Antropov

Henri Nikkanen on Winnipegin kolmannen kierroksen varaus viime kesältä. Loukkaantumiset ovat hidastaneet hyökkääjän kehitystä, mutta silti hän on antanut lupaavia näyttöjä junnutasolla.

Atesin mukaan Nikkasesta voisi parhaimmillaan kehittyä heikompi versio Nik Antropovista.

– Antropov varattiin saman kokoisena, ja hän myöhemmin kehittyi voimakkaaksi 198-senttiseksi ja 111-kiloiseksi järkäleeksi pehmeillä käsillä. Hän myös iski 193 maalia 788 runkosarjaottelussa.