NHL-toimittajalta tyly arvio Suomen parhaasta pelaajalupauksesta: ”Voi näyttää mitäänsanomattomalta”

© Kuva: Juha Tamminen

Anton Lundell on ykkösnimi suomalaislupauksista vuoden 2020 NHL-varaustilaisuuteen. Vielä vuosi sitten hänen arvioitiin menevän viiden ensimmäisen varauksen joukossa, mutta suomalaislupauksen osakkeet ovat laskeneet tasaisesti vuoden mittaan.

Lundell voitti nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2019. Tällä kaudella hän pelasi 44 ottelua HIFK:n riveissä ja nakutti niissä tehot 10+18=28.

Nyt The Athleticin Corey Pronman julkaisi oman arvionsa vuosiluokan parhaista lupauksista. Ykköskierroksella menevät pelaajat on ryhmitelty seuraaviin luokkiin: erityinen NHL-lupaus, erityinen/eliitti potentiaali, eliitti/korkea potentiaali, korkea potentiaali, korkea/todella hyvä potentiaali ja todella hyvä NHL-lupaus.

Lundell on arvioitu alimpaan luokkaan, eli todella hyväksi NHL-lupaukseksi. Pronmanin arviossa hän menisi varaustilaisuudessa 16. sijalla.

– En vieläkään tiedä, mitä ajatella hänestä. Näen pelaajan, joka on pelannut miehiä vastaan tehokkaasti nuorella iällä, joskus isoissa rooleissakin. Kun häntä toisaalta katsoo, hänen pelinsä voi näyttää mitäänsanomattomalta. Hänen nopeutensa on keskivertoa, ja vaikka näen pilkahduksia luovuudesta kiekonkäsittelijänä ja syöttäjänä, en sanoisi hänen olevan niissä tasainen, Pronman arvioi.

– Kunnioitan sitä, että hän taistelee, hän on vahva irtokiekoissa ja on luotettava puolustuspäähän, ja hän pystyy pelaamaan kaikissa erikoistilanteissa. Ymmärrän myös, että hän pelaa Liigassa, missä hänen taitonsa eivät pääse esiin samalla tavalla kuin CHL-tasolla.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2.Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!