Teuvo Teräväinen oli viisi vuotta sitten isossa roolissa, kun Chicago Blackhawks voitti Stanley Cupin. Suomalaishyökkääjä takoi 18 pudotuspeliottelussa tehot 4+6=10. Kyseessä oli Teräväisen tulokaskausi, joten sisääntulo NHL:ään oli harvinaisen komea.

Päivälleen viisi vuotta sitten Chicago kohtasi Tampa Bay Lightningin ensimmäisessä finaaliottelussa. Teräväinen saalisti 2-1 voitossa kaksi tehopistettä. Hänestä tuli koko Chicagon seurahistorian nuorin pelaaja, joka on iskenyt useamman tehopisteen finaaliottelussa.

Ennätys on varsin merkittävä, sillä Chicagolla on pitkä historia NHL:ssä. Joukkue on perustettu vuonna 1926, ja on jo 94 vuotta vanha.

Chicago ei pitänyt lopulta Teräväisestä kiinni. Seura kauppasi suomalaisen Carolina Hurricanesiin. Tällä kaudella Teräväinen oli koko pistepörssin 29. sijalla.

StatsCentre

@StatsCentre
5 years ago today, the @NHLBlackhawks defeat the Lightning 2-1 in Gm1 of their 2015 Stanley Cup Final series. With 1G-1A in the win, rookie Teuvo Teravainen becomes the youngest player in Hawks franchise history (at 20 years, 265 days of age) to record a multi-point SC Final game