Teuvo Teräväinen iski Chicago-historiaa tasan viisi vuotta sitten – komea ennätys yhä voimassa

© Kuva: Getty Images

Teuvo Teräväinen oli viisi vuotta sitten isossa roolissa, kun Chicago Blackhawks voitti Stanley Cupin. Suomalaishyökkääjä takoi 18 pudotuspeliottelussa tehot 4+6=10. Kyseessä oli Teräväisen tulokaskausi, joten sisääntulo NHL:ään oli harvinaisen komea.

Päivälleen viisi vuotta sitten Chicago kohtasi Tampa Bay Lightningin ensimmäisessä finaaliottelussa. Teräväinen saalisti 2-1 voitossa kaksi tehopistettä. Hänestä tuli koko Chicagon seurahistorian nuorin pelaaja, joka on iskenyt useamman tehopisteen finaaliottelussa.

Ennätys on varsin merkittävä, sillä Chicagolla on pitkä historia NHL:ssä. Joukkue on perustettu vuonna 1926, ja on jo 94 vuotta vanha.

Chicago ei pitänyt lopulta Teräväisestä kiinni. Seura kauppasi suomalaisen Carolina Hurricanesiin. Tällä kaudella Teräväinen oli koko pistepörssin 29. sijalla.