Pelicansin viime Liiga-kausi oli ilman koronaviruspandemiaakin erittäin haastava.

Edellisen kauden lähes sensaatiomainen runkosarjan kolmossija vaihtui täydelliseen mahalaskuun, kun lahtelaiset sijoittuivat tällä kertaa vasta viimeistä edelliselle 14.sijalle.

Katseet on erinäisistä haasteista huolimatta käännetty jo tulevaan kauteen ja joukkueen fysiikkavalmennuksesta vastaava Juha Nakari kertoo Pelicansin nettisivulla ilmeen olevan nyt positiivinen.

– Into on kaikilla kova. Henkilökohtaisissa haastatteluissa on käynyt ilmi, että siellä on valtava into tulla ja näyttää osaamista. Näkisin, että pitkä omatoiminen harjoittelujakso on tuonut pelaajille nälkää ja tekemiseen perspektiiviä, minkä takia jääkiekkoa pelataan. Tätä hommaa on aika pirun mukava tehdä yhdessä. Yksin tekeminen lenkkipolulla, punttisalilla tai portaissa ei ole aina niin siistiä, Nakari kertoo.

Koko joukkue kokoontuu Nakarin mukaan ensimmäisen kerran elokuun alussa, jota ennen harjoituksia tehdään itsenäisesti, sekä pienryhmissä.

Fysiikkaluotsi paljastaa myös seuran vammatilanteen olevan hyvä ja esimerkiksi päättyneellä kaudella pahan loukkaantumisen vuoksi sesonkinsa jo lokakuussa 2019 päättäneestä luottopuolustaja Casimir Jürgensistä kantautuvat viestit ovat erittäin lupaavia.

Leijonistakin tuttu pakki on pystynyt rakentamaansa fysiikkaansa erittäin huolella.

– Hänestä on muodostunut oikeinkin erinomainen urheilija viimeisen vuoden aikana, Nakari kehuu ja kertoo Jürgensin olevan jälleen rivissä elokuussa, kun Pelicans aloittaa yhteisharjoituksensa.