Ruotsin tähtipuolustaja elättelee toiveita olympialaisiin pääsystä ja muistelee MM-kultakevättä: ”Vastaanotto Ruotsissa oli uskomaton”

© Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightningia edustava Ruotsin maajoukkuepuolustaja Victor Hedman oli Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n haastattelussa.

Hedmanilta kysyttiin, mitä hän muistaa maajoukkuedebyytistään Norjaa vastaan vuonna 2010.

− En varmaan mitään! Mutta se on aina etuoikeus edustaa omaa maataan. Parhaiten muistan tuosta turnauksesta sen, että voitimme pronssia, Hedman hehkutti.

Örnsköldsvikissä syntynyt 29-vuotias puolustaja on edustanut Tre Kronoria kolme kertaa maailmanmestaruuskisoissa.

− Pelasin Tukholmassa 2012, kun putosimme puolivälierissä. Sitten pelasin vuonna 2017 Kölnissä, jossa voitimme kultaa. Se oli yksi elämäni hienoimmista hetkistä, Hedman muisteli.

− Vastaanotto Ruotsissa oli uskomaton. Olen erittäin ylpeä siitä, mistä olen kotoisin, Hedman jatkoi.

Hedman onnistui maalinteossa, kun Ruotsi voitti kultaa. Rystylaukaus siniviivalta yllätti kanadalaismaalivahti Calvin Pickardin täysin.

− Pystyn sanomaan, että tein maalin MM-finaalissa, se on aika siistiä. Sillä ei ole väliä, miten kiekko meni maaliin, sillä sehän meni. Kannan siitä ylpeyttä, että olin antamassa oman panokseni mestaruuden voittamisessa.

Tässä vaiheessa ei ole varmaa, pelaavatko NHL-pelaajat olympialaisissa Pekingissä vuonna 2022. Hedman elättelee toiveita.

− Se olisi unelmien täyttymys. Ei voi tietää, montako mahdollisuutta saa edustaa maataan. Meillä on takalinjoilla paljon taitoa, mutta tässä vaiheessa kukaan ei tiedä, pelaammeko (NHL-pelaajat) olympialaisissa.

Ruotsi pelaa Suomen kanssa samassa lohkossa olympiakisoissa.

− Jos pääsen joukkueeseen, teen kaikkeni, että voitamme kultaa. Se olisi todella erityistä, varsinkin siksi, koska en ole vielä pelannut olympialaisissa, Hedman sanoi.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille