Tre Kronorista tuttu puolustaja vaihtoi SHL:n yllättäen Allsvenskaniin – kertoi nyt ratkaisustaan palata kotiin: ”Haluan antaa oman panokseni seuralle”

© Kuva: Getty Images

Ruotsin maajoukkueessa kaksissa MM-kisoissa pelannut puolustaja Daniel Rahimi pelaa ensi kaudella pääsarja SHL:n sijaan Allsvenskanissa.

Rahimi toimi kolmena viimeisenä kautenaan Växjö Lakersin varakapteenina, mutta nyt 33-vuotias Rahimi on palannut kasvattajaseuraansa. Ensimmäiset harjoituksetkin ovat jo takana.

− Tuntuu tosi hyvältä. Kaikki ovat mukavia, ja heistä huomaa, että heillä on kovat tavoitteet ja he ovat hyvin treenattuja, Rahimi kertoi paluutuntemuksistaan ruotsalaiselle HockeyNewsille.

− Oli kiva tavata vanhoja tuttuja. Siitä olen iloinen ja kiitollinen, Rahimi jatkoi.

Rahimi voitti keväällä 2018 Ruotsin mestaruuden Växjössä. Puolustajalla on myös MM-pronssia keväältä 2014. Vasemmalta laukova pakki on meriiteiltään kova pelimies Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

− Taustalla vaikutti monta tekijää. Olen aina halunnut palata Björklöveniin, pelata siellä ja olla mukana antamassa oman panokseni seuralle, Rahimi perusteli.

Rahimi lähti Björklövenistä vuonna 2007 pelaamaan Kanadaan, Vancouver Canucksin farmijoukkueeseen Manitoba Mooseen.

Canucks varasi Rahimin vuonna 2006 kolmannella kierroksella, koko varaustilaisuuden 82. pelaajana.

Puolustaja ei päässyt pelaamaan otteluakaan NHL:ssä, mutta ura on silti ollut loistelias. Tilillä on nyt kymmeniä maajoukkuepelejä Tre Kronorin paidassa. Björklövenin ja Växjön lisäksi hänen seurojaan Ruotsissa pääsarjatasolla ovat olleet Rögle, Linköping ja HV71.

Björklövenissä pelaamisesta on pitkä aika, mutta tuttuja kasvoja seurassa on silti yhä. Puolustaja Alexander Hellström on Rahimille erittäin tuttu.

− Kävimme saman yläasteen. Pelasimme samoissa junioriryhmissä ja nuorissa yhdessä, ja jopa nuorten maajoukkueessa. Alexander merkitsi minulle paljon jo varhain, sillä hän on koko ajan haastanut minua olemaan parempi, Rahimi kertoi.

Rahimi sanoi, että hänellä on edelleen tavoitteena kehittyä sekä pelaajana että ihmisenä. Hellström on vaikuttanut ja vaikuttaa tähän suuresti.

− Uskon, että toistemme tuella ja avulla kummastakin on tullut parempia jääkiekkoilijoita. Olemme harjoitelleet monia kesiä yhdessä ja siten luoneet perustan menestykselle yhdessä, Rahimi kiitteli.

Rahimi siirtyi Växjön riveihin sveitsiläisestä Davosista. Kolmas kausi seurassa päättyi ikävästi, kun koronavirus päätti koko kauden niin Ruotsissa kuin muualla kiekkoilevassa maailmassa.

− Kausi oli pettymys sekä minulle että joukkueelle. Emme päässeet sille tasolle, jolle halusimme. Henkilökohtaisesti ajateltuna kauteni alkoi vaikeasti, mutta parani loppua kohden, Rahimi kertasi.

Nyt odottavat kuitenkin uudet haasteet. Rahimin mukaan tavoitteena on nousu Allsvenskanista SHL:ään.

− On erityisen hieno fiilis palata kotiin. Perhe ja kaverit ovat tukeneet minua urallani ja nyt pääsen pelaamaan koko kauden heidän nähdessään, Rahimi päätti.