Edessä monin tavoin historiallinen kausi – Liiga julkaisi tulevan sesongin otteluohjelman

© Kuva: Juha Tamminen

Liiga-kausi käynnistyy syksyllä hieman totutusta myöhemmin.

Liiga julkaisi torstaina otteluohjelman, jonka mukaan kiekko putoaa ensimmäisen kerran 1.lokakuuta, jolloin vastakkain ovat kevään 2019 finaalijoukkueet HPK ja Kärpät.

Otteluohjelmassa on aikaisempien kausien tapaan yhteensä 450 ottelua, 60 ottelua joukkuetta kohden. Täysiä seitsemän ottelun kierroksia pelataan kaikkiaan 25.

Ottelut painottuvat erittäin vahvasti viikonloppuihin. Perjantai ja lauantai säilyvät pääottelupäivinä. Kaikkiaan 284 ottelua (63 prosenttia kaikista kamppailuista) pelataan viikonloppuisin. Keskiviikkopelejä on 81 (18 prosenttia), ja tiistaina pelataan 56 ottelua (12 prosenttia).

Runkosarjan päätöskierros pelataan tiistaina 30.maaliskuuta 2021.

– Meillä on poikkeuksellinen kevät takanamme. Rajoitustoimenpiteet ja niiden purkamiseen liittyvät asiat ovat asettaneet ohjelman laatimiselle haasteensa. Koskaan aikaisemmin Liigan historiassa runkosarja ei ole jatkunut näin pitkälle kevääseen. Se aiheuttaa myös playoffs-pelien venymisen toukokuulle. MM-kisojen alun siirtäminen helpotti tältä osin tilannetta, toteaa Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä.

Playoffs-pelit käynnistyvät 1. kierroksen otteluilla torstaina 1.huhtikuuta. Finaaliottelut pelataan toukokuun kahdella ensimmäisellä viikolla ja mahdollinen seitsemäs finaali on ohjelmassa perjantaina 14.toukokuuta.

Kaudesta on tulossa myös historiallinen, kun Ilves ja Tappara pelaavat viimeisen kautensa Suomen vanhimmassa jäähallissa Hakametsässä.

Otteluohjelma löytyy kokonaisuudessaan Liigan nettisivulta täältä.