TPS-tähti muistelee huippukauttaan – NHL-scouttien palaute sytytti liekkeihin: ”Kauden suurin oivallus”

© Kuva: Juha Tamminen

TPS:ssä vielä yhden kauden pelaava Lauri Pajuniemi muistelee kulunutta kautta ilolla.

Vasta 20-vuotias hyökkääjä tehtaili runkosarjassa komeat 40 (26+14) tehopistettä, joka miellytti myös New York Rangersia. Pajuniemi sai itse asiassa kaudelleen potkua juurikin Rangersin scouttien palautteen avulla.

– En osannut sitä alkukaudesta vielä ajatella, mutta silloin, kun tein maalin, niin tyydyin siihen ja ajattelin, että työ on tehty ja paikka seuraavan pelin kokoonpanossa on ansaittu.

– Asia kirkastui, kun pelasimme Helsingissä IFK:ta vastaan ja New York Rangersin scoutit olivat paikalla. Tein maalin, mutta pelin jälkeen he sanoivat huomanneensa heti, että maalin jälkeen pelaamisestani huokui tyytyväisyys. En sen jälkeen mennyt enää niin paljon maalille ja pelasin varman päälle. He sanoivat, että maalin jälkeen pitää yrittää vielä kovempaa. Pitää haluta tehdä se toinen maali ja vaikka kolmaskin maali, Pajuniemi paljastaa TPS:n haastattelussa.

Sanat olivatkin kauden käännekohta. Tämän jälkeen TPS-tähti alkoi hakemaan entistä nälkäisemmin maalia aina illan ensimmäisen osuman jälkeen.

– Se oli varmaan kauden suurin oivallus, että jos aion olla johtava pelaaja, niin se yksi maali ei vain riitä. Minulla oli kuitenkin joka pelissä paikkoja ja jäätävä määrä laukauksia. En voi vain mennä ja tehdä yhtä maalia ja sen jälkeen siirtää vastuuta muille, Pajuniemi kertoo.

LUE MYÖS: Lauri Pajuniemen ura ei jatku enää pitkään TPS:ssä

LUE MYÖS: Hauska paljastus: Jukka Jalonen kutsui TPS-lupauksen maajoukkueeseen vaikeaan aikaan: ”Olin poliisiautossa”