Tapparan NHL-suurlupaus siirtymässä rapakon taakse? GM hehkuttaa: ”Olemme suuria faneja”

© Kuva: Leijonat.fi

Kanadan juniorisarja OHL:ssä pelaava Ottawa 67 varasi tiistaina CHL:n Import Draftissa toisella kierroksella Tapparan lupaavan hyökkääjän Kasper Simontaivalin.

NHL:ään tämän vuoden varaustilaisuudessa nimensä kuuleva Simontaival on parhaillaan Tapparan sopimuspelaaja, mutta Ottawa 67:n GM James Boyd uskoo silti mahdollisuuteen tuoda nuori suomalainen Kanadaan jo ensi kaudeksi.

Myös samassa CHL:n varaustilaisuudessa valittu venäläissentteri Vsevolod Gaidamak on Ottawa 67:n kiikarissa.

– Näiden varausten avulla uskomme lisäävämme joukkueeseemme ison ja voimakkaan sentterin, jolla on loistava pelisilmän todellisen työmyyrän, eli Gaidamakin – sekä myös Simontaivalin, jolla on monipuolinen pelityyli ja kykyä mennä maalille. Minä ja valmentajamme Andre Torigny olemme näiden pelaajien suuria faneja, sillä heillä on joukkueemme DNA:ta, Boyd ylisti Ottawa Sun -lehden haastattelussa.

18-vuotias Simontaival pelasi viime kaudella Liigassa neljä ottelua ilman tehopisteitä. Tapparan kasvatti tahkosi A-nuorissa 48 ottelua upein tehoin 25+32=57.