Ilves tiedottaa huippu-uutisia: Liigan vuoden tulokas jatkaa joukkueessa – ”Pelissä on viihdyttävä ”wow-elementti”

© Kuva: Juha Tamminen

Keväällä NHL-tulokassopimuksen Arizona Coyotesin kanssa solminut hyökkääjä Matias Maccelli jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Tamperelaisseura kertoi asiasta nettisivullaan torstaina.

19-vuotias huippulahjakkuus takoi ensimmäisellä Liiga-kaudellaan 43 ottelussa tehot 13+17=30 ja palkittiin sesongin päätteeksi vuoden tulokkaana.

Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela povaa nuorukaiselle suurta roolia tulevalle kaudelle.

– Kyseessä on täysin poikkeuksellinen lahjakkuus ja nykyaikainen dynaaminen huippupelaaja, joka pelaa peliä vahvuuksillaan. Matiaksen pelissä on viihdyttävä ”wow-elementti”, ja hänen otteitaan on jännittävää seurata, Koskela hehkuttaa ja jatkaa:

– Hyökkääjän nopeus, rohkeus, taito ja vaistot ovat jo mahtavalla tasolla, ja hän tulee edelleen kehittymään päivä päivältä paremmaksi, kun fyysiset ominaisuudet kehittyvät. Odotuksemme ovat luonnollisesti korkealla, sillä hänelle on kaavailtu isoa roolia joukkueessamme. Olemme todella innoissamme tästä lainasta.

Maccelli kuului vuodenvaihteessa Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueeseen Tshekissä pelatuissa kisoissa. Seitsemässä kamppailussa hän summasi 5 (2+3) tehopinnaa.

Laituri debytoi helmikuussa pelatussa Ruotsin Euro Hockey Tour -turnauksessa myös A-maajoukkueessa.