Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho ihastuttivat kesken jääneellä NHL:n runkosarjakaudella maagisen yhteispelinsä voimin. Suomalaiset järjestivät lähestulkoon ottelusta toiseen sellaisia kuvioita, että moni joutui olemaan monttu auki pidemmän tovin taideteoksien takia.

Asiasta muistutti nyt tuoreeltaan myös NHL-toimittaja Alec Sawyer.

– Haluan muistuttaa ihmisiä siitä, että tämä kohokohta on edelleen olemassa. Voin rehellisesti sanottuna katsoa tätä vaikka tuntikausia, enkä kyllästy. En vieläkään ymmärrä, kuinka joku voi onnistua tuollaisessa syötössä, toimittaja ihasteli Twitterissä viitaten Teräväisen erääseen uskomattomaan passiin.

Alec Sawyer

@AlecSawyer
Just finished working on a Teuvo Teravainen story, and I just wanted to remind people that this highlight exists.

I could honestly watch this on a loop for hours and not get bored of it. I still do not understand how someone makes this pass.

Brett Finger

@brettfinger
I mean, this is just silly. Teuvo Teravainen is something else.

Kuten tältä pidemmältä videolta näkyy, jäi kyseisessä tilanteessa myös Winnipeg Jetsin Patrik Laine tilanteessa lähinnä statistin rooliin.

– Niitä tulee aina välillä, tommosia suorituksia…, vaatimaton peluri Teräväinen sanoi Leijonat.comille aiemmin keväällä.

– Välillä niitä hakee ehkä vähän liikaakin ja välillä ne onnistuu. Sitten ne tietenkin näyttää tosi hyvälle.

Hurricanesin kausi jatkuu NHL:n pudotuspelien 1. kierrokselta NY Rangersia vastaan. Nyt muullakin kuin Youtube-syötöillä on merkitystä.

– Semmosia pieniä juttuja tulee pelissä, mitä usein ei näy videolla. Jollain alivoimalla maila oikeassa paikassa on melkein tärkeempi, ettei takatolpalta tule tyhjiä maaleja. Totta kai on ne ihan hauskoja, mutta emmä mitään ilmaveivejä osaa tehdä, niin kuin se meidän yksi hurja, Teräväinen luetteli viitaten ilmaveivillä Andrei Svetshnikoviin.

Helsinkiläispeluri nakutti runkosarjan 68 pelissä tehot 15+48=63 (+20). Ahon saldo oli samassa ottelumäärässä 38+28=66 (+10).