Tuukka Raskin loukkaantuminen säikäytti – suomalainen valotti nyt murtuman taustoja

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin harjoituksista kantautui taannoin huolestuttavia uutisia pohjoisamerikkalaisten medioiden välityksellä, kun seuran ykkösmaalivahti Tuukka Rask joutui jättämään eräät harjoitukset kesken loukkaantumisen vuoksi.

Nyt savonlinnalainen on jo takaisin tositoimissa, ja äskettäin hän valoitti loukkaantumisensa taustoja NHL:n suomenkieliselle sivustolle. Pelaajan sormi murtui.

– Treenasin hyppyjä ja iskin sormeni laatikon reunaan siten, että se taipui. Seurauksena oli pieni murtuma, mutta ei mitään isoa. Kiekkojen torjuminen ei kuitenkaan tunnu sen kanssa kivalta.

Rask piti vasemman kätensä nimettömässä mustaa lastaa. Eräs kova osuma vaikutti treeneihin niin, että Rask jätti nuo kesken.

– En kuitenkaan ole huolissani, koska suunta on oikea. Kaikki on kunnossa, kun alamme pelata, Stanley Cup -voittaja vakuutteli.

Pelaajalla on muutakin pähkäiltävää kuin sormi. Kausi jatkuu pudotuspeleillä elokuun 1. päivä neljän ja puolen kuukauden tauon jälkeen.

– Tilanne on aivan toisenlainen, kun alla on kolme tai neljä kuukautta toimettomuutta. On siis vaikea tietää, miten kroppa reagoi tahdin kiihtymiseen. Minusta olemme etuoikeutetussa asemassa, kun meillä on kaksi maalivahtia, jotka voivat tarvittaessa jakaa torjuntavastuun, Rask sanoi viitaten kollega Jaroslav Halakiin.