Raimo Helminen kovan haasteen edessä – muistuttaa selkeästä tosiasiasta: ”Sen verran vaativaa se peli on, että…”

© Kuva: Ilari Isotalo

Raimo Helmisellä on edessään suuri haaste, kun 56-vuotias Leijonat-legenda hyppää yli seitsemän vuoden tauon jälkeen Liigan päävalmentajan saappaisiin.

Tamperelainen toimii tulevalla kaudella TPS:n vastuuvalmentajana.

Vielä toistaiseksi Helminen ei koronaviruspandemian vuoksi ole päässyt joukkuettaan valmentamaan.

TPS:n pelaajien omatoimijakso on kuitenkin päättymässä ja tulevana maanantaina ryhmä aloittaa ”haalarihommat”.

– Onhan tämä edelleenkin koominen tilanne, että monta kuukautta ollaan jo touhuttu, mutta tavallaan ei. Paljon ollaan puhuttu ja taustalla asioita tehty, mutta Rosendahlin Ristohan (fysiikkavalmentaja) on valmennusta tässä nyt vetänyt ja maanantaina päästään sitten kunnolla vasta töihin, Helminen toteaa TPS:n nettisivulla.

”Raipe” saa luotsattavakseen melkoisen muukalaislegioonan, sillä perjantaina julkaistun yhdysvaltalaishyökkääjä Evan Weingerin sopimuksen myötä joukkueessa on peräti kymmenen ulkomaalaispelaajaa.

Tässä tilanteessa saattaa varsinkin monelle TPS-fanille tulla mieleen, miten tulevan kauden ryhmästä saadaan yhtenäinen.

– Se on ihan koko organisaation homma. Meidän kaikkien, niin pelaajien kuin valmentajienkin, pitää olla avoimia, että saamme joukkueesta yhtenäisen. Ei sitä yksi ihminen järjestä, vaan siihen tarvitaan kaikkia. Ennen kaikkea tietysti joukkue tekee sen keskenään, mutta valmentajien ja seurajohdonkin tulee olla hereillä, Helminen avaa tilannetta.

Tuore päävalmentaja muistuttaa kuitenkin tietyistä, varsinkin nuorelle ryhmälle tyypillisistä realiteeteista.

– Sen verran vaativaa se peli on, että virheitä tulee varmasti. Mieluummin niin, että tekevälle sattuu, mutta jos et yritä ja teet virheitä, niin se ei ole hyvä asia, Helminen muistuttaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.