Tiesitkö? Teemu Selännettä yritettiin kaupata NHL:ssä 2000-luvun alussa – tähän siirto kariutui

© Kuva: Getty Images

Leijonat-legenda Teemu Selänne muistetaan NHL:stä ennen kaikkea Anaheim Ducksin ja Winnipeg Jetsin pelipaidoista, mutta hänen NHL-uralleen mahtui muitakin seuroja. Vuodet 2001-03 Selänne pelasi San Jose Sharksissa.

Kaudella 2002-03 Selänne nakutti seurassa 82 ottelussa tehot 28+36=64. Hänen avustuksestaan huolimatta San Jose ei yltänyt pudotuspeleihin. Suomalaistähden nimi luonnollisesti kiinnosti muita NHL-joukkueita siirtotakarajalla.

New Jersey Devils yritti tosissaan kaapata tuolloin Selännettä. Siirron yksityiskohdat olivat jo lyöty lukkoon, mutta kauppa kaatui lopulta siihen, ettei maalitykki suostunut siirtymään Devils-paitaan. Sovitusta siirtokorvauksesta ei ole varmaa tietoa.

Seuraavana kesänä Selänne pääsi testaamaan NHL:n vapaat markkinat ja päätyi sopimukseen Colorado Avalanchen kanssa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.