TPS vahvisti tulevan kauden maalivahtiosastoaan hankkimalla 141 KHL-ottelua pelanneen venäläisveskari Andrei Kareevin.

Ensiesiintyminen turkulaisten maalinsuulla oli vakuuttava. Kiekkokauden avanneessa Pitsiturnauksessa Kareev nollasi ensin Tapparan ja heti perään HIFK:n.

25-vuotias Kareev on nyt avannut TPS:n nettisivulla syitä Suomeen saapumiselleen.

– Olosuhteet Venäjällä ja KHL:ssä olivat sellaiset, että seuran vaihtaminen oli edessä. Se oli selvä asia. Halusin uuden haasteen ja samalla myös mahdollisuuden kasvaa entistä paremmaksi maalivahdiksi. Siksi valitsin TPS:n, Kareev toteaa ja jatkaa:

– TPS oli kiinnostunut minusta ja tiesin valmennuksesta (Raimo) Helmisen ja Ari Moisasen. Myös Erkka Westerlundilla oli vaikutusta siihen, että saavuin tänne. Kyseessä on iso ja perinteikäs seura, joka kuuluu palauttaa voittavan jääkiekon aikakauteen. Siitähän tässä on loppujen lopuksi, eikö?

Kareev korostaa varsinkin useissa eri KHL-joukkueissa työskennelleen ja meritoituneen maalivahtivalmentaja Moisasen merkitystä.

– Jokainen uusi kokemus on mahdollisuus päästä eteenpäin. Koen, että pystyn kehittymään nimenomaan Moisasen valmennuksessa kaikista parhaiten. Kun tähän yhtälöön lyödään päälle laadukas ja yhtenäinen arki koko joukkueen osalta, niin näen edessäni paljon hyviä asioita, Kareev painottaa.

Veskari muodostaa TPS:n tulevan kauden maalivahtitandemin yhdessä Rasmus Tirrosen kanssa ja tavoite on selkeä.

– Oma odotusarvoni tulevasta kaudesta on nimenomaan voittaa! Millään muulla ei ole väliä. Jos pystyn torjunnoillani auttamaan joukkuetta voittamaan, niin olen tyytyväinen, Kareev toteaa.