KHL-kauteen valmistautuvan Helsingin Jokerien osalta Imatralla pelattu Bauer Games jätti ilmaan valtavan kasan kysymysmerkkejä. Joukkue kellisti torstaina Liigan piskuisen Jukurit vain 2-1, perjantaina se hävisi Ässille voittolaukauskisassa luvuin 3-4.

Tuossa pelissä patapaidat marssivat jo 3-0-johtoon, ennen kuin Jokerit alkoi latomaan tulosta tauluun. Joukkue nousi toisen erän alussa pikatahtiin rinnalle, muttei koskaan ohi.

– Oli huono peliin lähtö, surkea suoritus joukkueelta. Ei oltu valmiina kamppailemaan. Annettiin helpot maalit, sitten ruvettiin pelaamaan. Kolmannessa erässä näki, että alkoi jalka painamaan, Jokerien vastuuvalmentaja Lauri Marjamäki sadattelee joukkueen kotisivujen Souncloud-haastattelussa painottaen samalla sitä, että peli oli Jokereille toinen kahteen päivään.

Harjoituspelien tarjoamat kokemukset ovat yleensä aina hyviä tuloksesta piittaamatta.

– Summa summarum, tämän takia näitä pelejä pelataan, että nähdään, missä mennään. Töitä on paljon, erityisesti hyökkäyspelaaminen, maalintekopelaaminen ja kamppailupelaaminen pitää saada seuraavalle tasolle, luotsi näkee.

Tulevalla viikolla Jokerien ohjelmaan kuuluu muun muassa legendaarinen ottelu, kun vastaan treenipelissä asettuu takavuosien kuuma kilpakumppani TPS.

– Ensi viikolla pystytään näkemään, missä pelaajat menevät ja mikä on suoritustaso. Ilman näitä on vaikea katsoa, mitä tapahtuu. Peli on erilaista ja pelaajat ja joukkue tarvitsevat pelejä kehittyäkseen.

– Paljon on työmaata edessä.

LUE MYÖS:

Jokerit menettää Mikko Lehtosen pian Torontolle – edes Venäjän pelimatkat eivät hirvitä pakkia: ”Keskitytään omaan juttuun”