Takavuosien huippuhyökkääjä Kai Nurminen muistetaan aktiiviuraltaan varsinkin huimista tehoistaan TPS-paidassa.

Parhaalla Liiga-kaudellaan 1999-2000 Nurminen takoi peräti 78 (41+37) tehopistettä. Laji vei nykyään 51-vuotiasta Nurmista kotimaan kaukaloiden lisäksi myös Ruotsiin, Sveitsiin ja rapakon taakse NHL:ään.

Komeasta peliurasta huolimatta ”Kultaranne”-lempinimen legendaarisesta rannelaukauksestaan saanut Nurminen ei kuitenkaan hakeutunut valmennustehtäviin.

Turkulainen toimii nykyisin autokoulun opettajana.

– Motivoituneet 18-vuotiaat kundit ja likat, niillä on into saada ajokortti ja siinä on sopivaa pilkettä silmäkulmassa ja huumoria, niin pysyy omakin yläpää nuorekkaana, Nurminen toteaa TPS:n Hunajacast-podcastissa uuden uransa positiivisista puolista.

Ex-kiekkoilijan mukaan suurin syy siihen, ettei valmentaminen pitkän uran jälkeen kiinnostanut on selkeä.

– Kun 20 vuotta oli juossut kiekon perässä, niin sitä koki että valmennushomma on sitä samaa, ollaan viikonloppu hallilla ja on ne samat reissut. Todennäköisesti hommaa olisi enemmänkin, kun joutuu suunnittelemaankin jotain, Nurminen avaa.