STT: Miro Heiskanen sai jopa tähden entisen luotsin hämilleen: ”Mirolla on kaikki ainekset, mutta ehkä tuollainen tahti on tullut yllätyksenä”

© Kuva: Getty Images

Kiekkovalmentaja Jussi Ahokas ylistää entistä valmennettavaansa, Miro Heiskasta STT:n jutussa ylväin sanoin. Kaksikolla on yhteistä kokemusta esimerkiksi nuorten maajoukkueista.

Dallas Starsin pakki rymistelee NHL:n pudotuspelien pistepörssin kakkosena saldolla 3+11=14 (+6). Puolustajien pistepörssissä Heiskanen on vastaavasti kärki. Pelaaja on playoffien yksi kirkkaimmista tähdistä.

– Mirolla on kaikki ainekset, mutta ehkä tuollainen tahti on tullut yllätyksenä, alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari, nykyinen KooKoo-luotsi sanoo STT:n mukaan.

Kaksikko juhli yhdessä alle 18-vuotiaiden MM-kultaa keväällä 2016, jolloin Heiskanen oli mukana ali-ikäisenä.

U18-nuorten kulta- ja hopeamitalistin päätä ei tunnu palelevan nuoresta iästä huolimatta. Nyt hän dominoi NHL:ssä vain 21 vuoden iässä.

– Hänellä on pelimiehen luonne, eikä hän jännitä, vaan pelaa.

Ahokkaan mielestä pelaajasta näki jo aikoinaan, mitä tuleman pitää.

– Luistelu ja liuku ovat olleet asioita, jotka ovat aina olleet hänen vahvuuksiaan. Fysiikka ja voima ovat tulleet siihen päälle. Hän on tehnyt niiden eteen töitä kesäisin.

Heiskasen pudotuspelien 14 pistettä on muuten NHL:ssä historiallisen kovaa valuuttaa 21-vuotiaat tai nuoremmat pakit huomioiden – se on kolmanneksi eniten yksissä pudotuspeleisssä.

Samaan ovat pystyneet aikoja päiviä sitten Denis Potvin (1975), Paul Coffey (-83), Al MacInnis (-84) ja Glen Wesley (-88).

Kun kyseisen ikäluokan puolustajista Paul Reinhart ja Craig Hartsburg latoivat 15 pinnaa kaudella 1981, noussee Starsin superlupaus yksin kyseisen tilaston kärkeen pian. Ja kuten vuosiluvut osoittavat, ei Heiskasen ikäisen nuoren pakin tehoilu ole todellakaan jokapäiväistä taalaliigan pudotuspeleissä.

– Miro on kehittynyt kaikessa ja näyttää siltä, että hän on ottanut vielä yhden stepin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.