Nyt kumpaankin suuntaan suljetun Mestiksen tasosta ja tilasta on puhuttu viime aikoina paljon. Ei ole kuulemma mitään, mitä voittaa, organisaatiot operoivat vain pienellä höyryllä, sarja kuolee, ja niin edelleen.

Kahvipöytäkeskustelut saivat viime viikonvaihteessa kunnon vastapallon, kun sarjan hallitseva mestari Ketterä pisti kotijäällään Bayer Gamesissa nurin liigajoukkue Jukurit (4-3 vl.), ja sen jälkeen se jysäytti vielä suuremman pommin kaadettuaan harjoitusottelussa KHL-porukka Dinamo Riikan (5-4 vl.).

– Kyllähän ne antavat itseluottamusta ja omalla tavalla uskoa. Oikealla tiellä ollaan. Mutta seurajohdosta tuli viestiä, että kaksi pitää kolmesta ensimmäisestä treenipelistä voittaa. Ensimmäisen tappion jälkeen tuli painetta, Ketterän mestariluotsi Maso Lehtonen veistelee.

Imatran Ketterä

@ImatranKettera
Ketterä - Dinamo Riika 5-4vl maalikooste

#Mestis #KHL #Ketterä #Imatra

youtu.be/axEWCDMjM2M

Mainittakoon, että Dinamo Riikassa maalasivat Imatralla muun muassa Jukureissa Liigaa pelannut Martins Dzierkals sekä Mikelis Redlihs, Lauris Darzins ja Kristaps Sotnieks – Latvian maajoukkuemiehiä kaikki!

Ketterä taipui viime viikolla ensiksi KooKoolle 3-6, mutta pisti sen jälkeen tiskiin kaksi pommia. Liekö seuraavaksi kaatuu sitten maajoukkuetason lauma, kun Ketterä punnitsee pian Nuoret Leijonat?

– Siihen lähdetään kierrättämään, kokoonpanoon tulee nuoria jätkiä, omia kasvatteja. Mutta totta kai me lähdetään voitosta pelaamaan.

Ja se pelaaminen maistuu. Kuten muutkin palloilusarjat, Mestiksen kausi lyötiin pakettiin maaliskuun puolessa välissä kaikkien tunteman syyn takia.

– Aika pitkään joutui olemaan pois tästä, hemmetin kivaa olla töissä ja hallilla. Omalla tavalla tästä nauttii entistä enemmän, kun se hallilla oleminen vietiin pitkäksi aikaa pois.

Mitä Lehtonen puhuu Mestiksen tilasta tai tulevaisuudesta? Lue koko juttu täältä.