Huikea tilastofakta: Suomalaiset dominoivat NHL:n kuolemanpeliä – kanadalaiset ja muut täysin varjossa

© Kuva: Getty Images

Suomen aikaa lauantaiyönä pelattu Dallas Starsin ja Colorado Avalanchen välinen kauden 2019-20 pudotuspelien kolmannen vaiheen seitsemäs peli jää suomalaisten mieliin taatusti pitkiksi ajoiksi.

Katsomosta mukaan tullut tähtipaitojen Joel Kiviranta nakkasi joukkueensa ensiksi tasoihin ajassa 56.30 ja ensimmäisessä jatkoerässä hän pamautti voittomaalin b-pisteiden välistä.

Huomionarvoista on se, että Leijonien vuoden 2019 maailmanmestarin iskemä 4-4-tasoitus oli kokonaisuudessaan suomalaista käsialaa. Sen syöttivät Roope Hintz ja Miro Heiskanen.

Suomalaiset dominoivat seiskapeliä kauttaaltaan, sillä nimenomaan sinivalkoiset pelaajat olivat ottelussa maiden välisen pistepörssin ykkösiä saldolla 3+4=7.

Pisteille ylsivät hattutempun latonut Kiviranta sekä tämän joukkuekaveri Heiskanen (0+2=2) ja Hintz (0+1=1). Coloradon Mikko Rantanen saalisti syöttöpinnan.

Muiden maiden pelaajista venäläiset latoivat saldon 4+2=6 sekä kanukit ja ruotsalaiset tehot 1+3=4. Yhdysvaltalaispelaajat saalistivat kolme syöttöpinnaa ja slovakialaiset yhden.

Kuten kuolemanpelin tilastoista voi päätellä, ei Suomen eri maajoukkueiden viime vuosien maailmanmestaruudet ole mitään sattumankauppaa. Kaikki pisteille yltäneet pelaajat ovat maailmanmestareita.

LUE MYÖS:

Näin taalaliigassa jatketaan – mukana enää viisi sinivalkoista pelaajaa

Juuso Riikola kirjoitti jatkosopimuksen Penguinsin kanssa – ”Osoittanut kykynsä olla vankka tekijä joukkueessaamme”


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.