Suomen aikaa lauantaiyönä pelattu Dallas Starsin ja Colorado Avalanchen välinen kauden 2019-20 pudotuspelien kolmannen vaiheen seitsemäs peli jää suomalaisten mieliin taatusti pitkiksi ajoiksi.

Katsomosta mukaan tullut tähtipaitojen Joel Kiviranta nakkasi joukkueensa ensiksi tasoihin ajassa 56.30 ja ensimmäisessä jatkoerässä hän pamautti voittomaalin b-pisteiden välistä.

Huomionarvoista on se, että Leijonien vuoden 2019 maailmanmestarin iskemä 4-4-tasoitus oli kokonaisuudessaan suomalaista käsialaa. Sen syöttivät Roope Hintz ja Miro Heiskanen.

Suomalaiset dominoivat seiskapeliä kauttaaltaan, sillä nimenomaan sinivalkoiset pelaajat olivat ottelussa maiden välisen pistepörssin ykkösiä saldolla 3+4=7.

Miska Miettinen

@miska792
Game 7sta on varmasti monta tilastoknoppia kaivettu pinnalle, mutta musta maiden välinen pörssi hurjin:

🇫🇮 3+4=7
🇷🇺 4+2=6
🇨🇦 1+3=4
🇸🇪 1+2=3
🇺🇸 0+3=3
🇸🇰 0+1=1

Ei ihmekkään, että #Leijonat, #U20fi ja #U18fi on vuollu kultaa viime vuosina. On ne sellasia veijareita. #NHLfi

Pisteille ylsivät hattutempun latonut Kiviranta sekä tämän joukkuekaveri Heiskanen (0+2=2) ja Hintz (0+1=1). Coloradon Mikko Rantanen saalisti syöttöpinnan.

Muiden maiden pelaajista venäläiset latoivat saldon 4+2=6 sekä kanukit ja ruotsalaiset tehot 1+3=4. Yhdysvaltalaispelaajat saalistivat kolme syöttöpinnaa ja slovakialaiset yhden.

Kuten kuolemanpelin tilastoista voi päätellä, ei Suomen eri maajoukkueiden viime vuosien maailmanmestaruudet ole mitään sattumankauppaa. Kaikki pisteille yltäneet pelaajat ovat maailmanmestareita.

LUE MYÖS:

Näin taalaliigassa jatketaan – mukana enää viisi sinivalkoista pelaajaa

Juuso Riikola kirjoitti jatkosopimuksen Penguinsin kanssa – ”Osoittanut kykynsä olla vankka tekijä joukkueessaamme”