Hirmuminuutit kellottaneet Miro Heiskanen ja Esa Lindell latistamassa Vegasia – luotsi maissa: ”Saimme, mitä ansaitsimme”

© Kuva: Getty Images

Vaikka Dallas Starsissa hyökkäämisenkin taitavat suomalaispakit Miro Heiskanen ja Esa Lindell jäivät maanantaiyönä pisteittä lännen ensimmäisessä finaalissa Vegas Golden Knightsia vastaan, latisti joukkueen pakisto suomalaisten johdolla NHL:n tuoreimman tulokkaan.

Dallas otti ensimmäisen kiinnityksen Stanley Cupin finaaleihin jalkapallonumeroin 1-0. Heiskasen ja Lindellin ylistäminen on kaikkea muuta kuin turhaa, sillä suomalaiset olivat Starsin peliaikakuninkaita. Heiskanen pelasi eniten (25.06) ja Lindell toiseksi eniten (24.11).

Vaikka pinnoja ei syntynyt, latisti Dallasin pakkikuusikko Vegasin suomalaisduon johdolla. Pelin kudit tilastoitiin pöytäkirjaan tasan 25-25, päälle Vegas möhli neljä ylivoimaa, eli täydet kahdeksan minuuttia.

– Odotimmekin tällaista peliä, sillä Dallas oli runkosarjassa kaikkien puolustustilastojen kärkipäätä. Dallas ei anna meidän hyökätä ilmaiseksi, ja sen eteen on tehtävä töitä, Vegas-luotsi Peter DeBoer painottaa NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

– Saimme, mitä ansaitsimme. Emme pelanneet tarpeeksi hyvin tarpeeksi pitkään.

Luotsin mukaan NHL:n uusimmalla tulokkaalla ei ollut kaasu pohjassa. Dallasin vierellä Vegas ei voi perustella tappiota lyhyellä valmistautumisajalla, sillä Dallas huhki itse viikonloppuna Colorado Avalanchea vastaan seiskapelin aina jatkoerään asti.

Stars-pakisto on ollut pudotuspeleissä mielenkiintoinen: Tehokas, juonikas, kookas ja tyly. Osaamista on sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Kiekkotilastoihin erikoistuneen Eliteprospectsin mukaan joukkueen kaikki pakit ovat kaikkea väliltä 180-201 senttiä ja 80-116 kiloa.

– Dallas on kookas, fyysinen ja kokenut joukkue, joten meidän on tehtävä töitä kaksinkamppailujen voittamisen eteen. Meidän on oltava valmiita taistelemaan kiekosta. Esimerkiksi Canucks ei antanut kovuutta samalla mitalla, vaikka he puolustivatkin hyvin. Meidän on nyt vastattava Dallasin kovuuteen.

LUE MYÖS:

Tiesitkö? Dallasissa syntymässä erilainen ennätys Miro Heiskasen johdolla, vanha rekordi liki 40 vuotta vanha


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.