Muistatko? Sensaatiomaisen liigamestaruuden voittaneen HPK:n vahdilta huikea ele pettyneelle kärppätähdelle jatkoerämaalin jälkeen: “Se oli tyylikäs ele”

© Kuva: Taneli Niinimäki

Veini Vehviläinen on 5,5 miljoonan asukkaan valtakuntamme ainoa jääkiekkomaalivahti, joka on miesten maailmanmestari, alle 20-vuotiaiden maailmanmestari ja päälle Suomen mestari.

Saavutus, näiden kolmen kullan nappaaminen, on hurjan kova Suomessa – maalivahtien luvatussa maassa. Jyväskylästä puhelimitse tavoitetusta Columbus Blue Jacketsin veskarista on puhuttu, ettei hänen päänsä muka kestä, tai että kovissa paikoissa olisi vaikeaa. Meriitit puhukoot väitteitä vastaan.

Nyt Vehviläinen palaa JYPiin lainalle AHL-joukkue Cleveland Monstersista.

– Mun mielestä JYPissä on sellanen tilanne, että siellä on mahdollisuus saada itselle varmasti peliaikaa. Muutenkin haluan haastaa itseeni ja tulla kotikaupunkiin. Koin, että se on isoin mahdollisuus oppia ja kehittyä. Hyvä valmennus ja uudistunut organisaatio tuntuivat hyvälle. Ne olivat isoimpia syitä, Palokan Kiekon kasvatti alleviivaa.

Cleveland sijaitsee vajaan 12 miljoonan asukkaan Ohion osavaltiossa, Vehviläisen nykyisessä tukikohta Jyväskylässä ihmisiä on pikkuisen paljon vähemmän, 142 tuhatta.

– Jyväskylä tuntuu mukavalta! Täällä on paljon kavereita, tuttuja ihmisiä ja tuttu ympäristö. Kyllä nautin niistä.

Hurrikaanipaidoissa Vehviläinen pelasi tasan 40 ottelua kausina 2015-17. Liigakokemusta vahdilla on myös Sportista ja aiemmin mainitusta Kärpistä.

Oululaisten väreissä kevät 2019 loppui mestaruuden sijasta yllättäen hopeaan, kun HPK:n Markus Nenonen ampui seitsemännen pelin jatkoerässä pikkumustan ohi Vehviläisen. Kerho-juhlat alkoivat hämeenlinnalaispelaajien tavaroiden lentäessä ilmaan, mutta Vehviläinen sai kokea erään todella upean eleen. Kollega Emil Larmi tuli taputtamaan ja lohduttamaan tätä heti ratkaisumaalin jälkeen, ennen omiin juhliin rientämistä.

– Joo, muistan sen! Se oli tyylikäs ele, respectit Emilille. Ollaan hyvää pataa, tulee oltua yhteyksissä. Käydään kauden aikana syömässä.

Lue SuomiKiekon koko juttu täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.