Valko-Venäjä aikoo yhä järjestää jääkiekon MM-kilpailut vuonna 2021.

Tällä hetkellä MM-turnaus on tarkoitus järjestää Minskissä sekä Latvian Riiassa, mutta Latviassa ollaan sitä mieltä, ettei yhteinen turnausisännyys ole mahdollista Valko-Venäjän levottoman poliittisen tilanteen vuoksi.

Valko-Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Dmitri Baskov kertoo puolestaan uutistoimisto Beltan sivuilla, että Valko-Venäjällä olisi riittävästi osaamista järjestää turnaus myös yksinään, muttei se halua tehdä niin.

– Valko-Venäjän jääkiekkoliitto on tehnyt valtavasti töitä hakeakseen MM-kisojen järjestämistä yhdessä Latvian kanssa. Nyt Latviassa yritetään kuitenkin politisoida urheilua. Urheilun osalta meillä on hyvät yhteydet Latvian jääkiekkoliittoon ja Kansainväliseen jääkiekkoliittoon. Tällä hetkellä meillä ei ole syytä olla pitämättä yhtä parhaista maailmanmestaruuskilpailuista, Baskov kommentoi.

Aiemmin tänä vuonna IIHF:n puheenjohtaja René Fasel kertoi, että Valko-Venäjältä ei olla ottamassa kisoja pois. Faselin mukaan Valko-Venäjä on osoittanut aiemmin erinomaiseksi kisaisännäksi.