NHL-toimittaja: Patrik Laineen kauppaaminen NHL:n pohjasakan jengiin nousi pöydälle – hinta olisi kova!

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineeseen liittyvät siirtohuhut käyvät parhaillaan NHL:ssä tulikuumana.

The Fourth Period -sivuston tietojen mukaan Winnipeg Jetsin GM Kevin Cheveldayoff on alkanut ottamaan vastaan Laineesta. Suomalaistähden väitetään myös itse olevan avoin siirrolle pois Winnipegistä.

The Athletic -lehden Los Angeles Kingsin asiantuntija Lisa Dillman pureutui tuoreessa artikkelissaan tarkemmin Laine-huhuihin. Dillman näkee, että seuraa uudelleenrakentava Kings voisi olla kiinnostunut Laineen palveluksista.

– Pelaaja, joka varattiin toisena (2016) – ja täytti täysin aikaiset odotuksensa – niin se vaatisi vähintään Kingsin tämän vuoden varaustilaisuuden kakkosvalintaa kaupan vastikkeena. Voi olla, että ehkä vielä sitäkin enemmän, Dillman arvioi Laineen vaihtoarvoa.

Merkittävin kysymys on se, että kelpaisiko Jetsille vastikkeena Kingsin kakkosvaraus, joka voitaisiin käyttää keskushyökkääjä Quinton Byfieldiin?

– Tässä kaupassa olisi hyviä ja huonoja puolia. Joskus nuorten pelaajien kehittämisessä menee kauan. Ainakin Byfieldin kohdalla siinä voi mennä aikaa. Laine on näyttänyt olevansa jo maalintekijää NHL-tasolla. Joskus kakkosvarauksesta tulee uusi Laine, mutta joskus siitä voi tulla myös Sam Bennett, Dillman valaisi.

Kingsin täytyisi myös tehdä merkittäviä taloudellisia sitoumuksia Laineen takia.

– Kingsin tulisi varata paljon rahaa Laineen seuraavaan sopimukseen. Uskon kuitenkin, että jos Laine olisi vaihtokaupassa tarjolla, niin Kingsin täytyisi varmasti harkita sitä, Dillman kertoo.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.