Ruotsista kantautuu sanomalehti Alingsås Tidningin välityksellä todella kummallinen tapahtumasarja, jossa maan kolmossarjaa pelaavan Sörhaga/Alingsåsin pelaajat ottivat Göteborgin lentokentältä autokyytiinsä täysin väärän ihmisen.

Alexander Gidebringin ja Erik Martinssonin piti napata jousille uusi joukkuekaveri, slovakialainen Martin Chonavec, mutta autoon hyppäsikin sen sijaan Boråsin jääpallojoukkueen uusi vahvistus Peter Benes.

Kolmikko ehti körötellä lentokentältä Sörhaga/Alingsåsin jäähallille asti, jossa Benes kysyi, että missä jääpallokenttä mahtaa olla.

– Gidebring ja Martinsson katsoivat minua monttu auki kertoen, että ei me jääpalloa pelata.

Siinä vaiheessa Benes alkoi tajuamaan, että hän on hypännyt väärän joukkueen matkaan. Jo matkalla jääkiekkoilijat olivat kummastelleet Benesin jääpalloaiheisia juttuja.

– Hallilla jääkiekkokamat nähdessäni ajattelin, että ei voi olla todellista. Sanoin kundeille, että nyt ei ole kyllä kaikki ihan kohdallaan. Pojat kysyivät, että kuka ihme sitten olen.

Jääpalloilija oli esitellyt itsensä, ja tämän jälkeen kaikki repesivät liitoksistaan.

– Soitin agentilleni ja hänkin nauroin, minkä kerkesi. Eihän tällaista voi tapahtua muualla kuin elokuvissa.

Jääkiekkojoukkueen pelaajat eivät jääneet hekottamaan, vaan ryhtyivät tuumasta toimeen. He hakivat oikean Chonavecin ja ottivat yhteyden jääpallojoukkueen johtoportaaseen.

– Kiekkoilijat kertoivat, että ”sori vaan, mutta satuimme viemään pelaajasi vahingossa”. Hypättiin autoon ja tultiin vastaan. Peter on nyt siellä, missä pitääkin, jääpallojoukkueesta kerrottiin.

Viime kaudella Slovakian kakkosarjan HK Spisska Nova Vesissä pelannut Chonaveckin päätyi lopulta oikeaan kohteeseen.