Joel Kivirannan sopimus Starsin kanssa päättyy pian – uutta luvassa? ”Hän on tämän joukkueen tulevaisuutta”

© Kuva: Getty Images

NHL:n suomalaisilmiö numero yksi syksyn pudotuspeleissä on Dallas Starsin Joel Kiviranta. Kevään 2019 maailmanmestari on iskenyt kahdeksassa pelissä tehot 4+1=5 (+5) siten, että kaikki maalit ovat syntyneet ottelusarjat ratkaisseissa otteluissa.

Voisi kuvitella, että Kivirannan on ollut helppoa tulla mukaan pudotuspeleihin tavallaan haastajana. Hän oli pitkään katsomomies, mutta nyt asiat ovat toisin. Dallas-luotsi Rick Bowness puhui pelaajastaan äskettäin varsin erikoiseen sävyyn.

– En ole maailman fiksuin mies, mutta todennäköisyydet sille, että hän pelaa seuraavassa ottelussa, ovat aika suuret. Puhun hänen kanssaan ja kerron, että hän on mukana, luotsi oli veistellyt muun muassa NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan erään pelin jälkeen hämmentyneen oloisena.

Useiden vuosien jälkeen Stanley Cupin finaaleihin palanneen Dallasin tulevaisuus taitaa olla melkoisen kirkas. Kun Kivirannan nykyinen sopimus pitää miehen joukkueessa enää ensi kauden ajan, olisi uusi pahvi syytä sorvata pian.

– Hän on tämän joukkueen tulevaisuutta, kuten muutama muukin hyvä suorittaja joukkueessamme. Tarvitsemme nuorilta esiinmarssia, joten heidän onnistumisensa – vieläpä avainhetkillä – ovat olleet upeita. Konkarit johtavat, mutta nuoret ovat tuoneet oman panoksensa, ja se on tärkeää joukkueen tulevaisuuden kannalta.

Vaikka runkosarjassa vantaalainen pelasi vain 11 ottelua pistein 1+0=1 (-1), on hän saanut jatkopeleissä punaisesta langasta kiinni uskomattomalla tavalla.

– Aina kun olemme käyttäneet häntä, olemme luottaneet häneen täysin. Mikään ei säikäytä häntä, mikään ei pelota häntä. Hän on loistava kamppailija.

Loppuottelusarja alkaa Suomen aikaa sunnuntaiyönä kello 02.30.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.